Joachim Björklund inn i trenerteamet til Sarpsborg 08

Den svenske landslagslegenden følger med Stefan Billborn fra Hammarby.

- Det var veldig viktig for meg. De siste dagene har mye av jobben stått der for å løse det caset. Joachim har vært under kontrakt med Hammarby, men nå har det løst seg, sier Stefan Billborn.

Den tidligere stopperkjempen, som her hjemme er kjent for sin karriere både i Norge, Spania, England og det svenske landslaget, var en del av det suksessrike trenerteamet i Hammarby som satte scoringsrekord og tok bronse i 2019 og cupgull i 2021.

Annonse:
- Jeg er veldig sugen på å jobbe med Stefan igjen. Det er en god venn og en utrolig dyktig trener som jeg arbeider godt sammen med. Når man jobber med en som Stefan, blir man sett og man kjenner seg viktig. At det i tillegg er et bra team på plass med dyktige og kompetente folk, ser jeg på som en stor fordel. Jeg er ikke akkurat en som har store utfordringer med å være sosial, så det her kommer til å bli veldig bra, sier Joachim «Jocke» Björklund.

Vil underholde 08-fansen

Björklund har i likhet med Billborn skrevet under en kontrakt ut 2024 og er på plass når trenerteamet samles neste uke.

- Stefan har fortalt om et prosjekt med litt langsiktighet der vi kan bygge noe litt nytt på et allerede solid fundament. Det blir nok noen endringer og det er det kult å være med på, sier Björklund.

- Vil vi se et offensivt Sarpsborg 08?

- Det håper jeg virkelig, for det er måten vi spiller fotball på. Vi liker offensiv fotball - å eie vårt eget spill, så er ikke sikkert vi klarer det hver gang, for det er motstandere oppe i dette også, men… Vi vil bli et lag, som spesielt på Stadion, går ut i hundre, spänner bågen og kjører på med vårt eget spill. Vi vil underholde publikummet vårt. Det er en viktig del for oss og var også en av de første oppgavene vi fikk i Hammarby. Det trives vi godt med, sier han.

Sett denne? Behind the scenes - trenerjakten 2022:

Sportssjef Thomas Berntsen er fornøyd med at det til slutt løste seg med Hammarby.

- At vi får inn Björklund vil gjøre Stefan enda bedre. Trenerteamet vårt er nå komplett. Vi har en sulten og motivert gjeng som er gira på å gjøre Sarpsborg 08 bedre og som jeg tror kommer til å utfylle hverandre veldig bra. «Jocke» kommer inn med energi og trykk. Dette skal bli bra, sier Berntsen.

Win-win-win

Stefan Billborn har på sin side vært tydelig på at Sarpsborg 08 vil kommet styrket ut av et trenerteam med Björklund på plass.

- Det er win-win-win for meg, «Jocke» og Sarpsborg 08. Vi er samkjørte, så vi kommer oss raskere i gang på en bra måte. «Jocke»  gjør meg bedre, så det er også viktig. Det øker sannsynligheten for at man får hele innholdsfortegnelsen i Stefan Billborn. Samtidig må jeg få understreke at det utrolig viktig for meg at vi jobber sammen med hele teamet som allerede er her. Vi skal skape noe veldig bra sammen, sier Billborn.

Se Billborns første intervju som Sarpsborg 08-trener:

Annonse fra Eliteserien: