Joacim Jonsson: - Sarpepublikum er fantastiske

Eurosport-eksperten hyller Sarpsborg 08-fansen og tror de kan bli lagets 12. mann i serieinnspurten.

- I en sportslig tung sesong for Sarpsborg er det veldig imponerende å se fansen deres. Publikum i Sarpsborg møter opp i hopetall. Også på bortebane, sier Jonsson.

FØLGER MED: Joacim Jonsson følger nøye med Eliteserien og Sarpsborg 08.
FØLGER MED: Joacim Jonsson følger nøye med Eliteserien og Sarpsborg 08.

Svensken er best kjent for sine kvikke replikker og kommentarer på TV-skjermen, podcast og nett for Eurosport. Han har fulgt Eliteserien tett denne sesongen. Når det kommer til Sarpsborg 08 er det nevnte publikum han har bitt seg ekstra merke i.

- Det er umulig å ikke legge merke til det. De er rett og slett fantastiske. Å øke snittet på Stadion med ti prosent i en slik sesong sier sitt. Sarpingene viser at de ønsker eliteseriefotball. Og Sarpsborg by viser at de fortjener det, sier han.

- Av det beste i Eliteserien

Med åtte serierunder igjen er det ennå uvisst om det blir nettopp det i 2020. Likevel er veien opp til sikker grunn kort for sarpingene.

- Jeg har hele veien sagt jeg tror Sarpsborg 08 holder seg. På veien dit tror jeg publikum kan bli lagets 12. mann. Trykket på Sarpsborg stadion er av det beste i Eliteserien akkurat nå. Det tror jeg kan sørge for ekstra poeng. Selv i Skien mot medaljejagende Odd var det sarpingene som var best på tribunen. Det ga ikke poeng der, men jeg tror det kan bidra til å vippe det de siste rundene. Det fortjener publikum, mener han.

Annonse fra Eliteserien: