Jonathan Lindseth solgt til CSKA Sofia

Midtbanespiller Jonathan Lindseth (26) fortsetter karrieren i Bulgaria fra 1. august.

Annonse:

- Vi har kommet til enighet med CSKA Sofia om en overgang for Lindseth. Det har vært lange forhandlinger, men til slutt har vi kommet til et punkt der overgangen passer godt for både oss som klubb og Jonathan som spiller, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Jonathan Lindseth kom til Sarpsborg 08 før 2019-sesongen. Søndagens kamp mot Vålerenga ble hans 100. for klubben. Totalt har Porsgrunn-gutten notert seg for 18 scoringer og 13 målgivende pasninger for de blåhvite.

- Lindseth har vært god for oss og tatt steg underveis. Samtidig har han i samtalene vi har hatt, vært tydelig på at han ønsker å prøve lykken utenlands. Når vi til slutt fikk et bud som tilsvarer en betydelig sum for en spiller med under seks måneder igjen på kontrakt, mener vi dette er det rette å gjøre, sier Berntsen.

Spiller ut juli

Som legger til at klubben også har sikret seg prosenter av et eventuelt videresalg av Lindseth.

- Det kan jeg bekrefte, uten å gå inn på detaljer rundt størrelse. Det er alltid en del klausuler i slike avtaler som kan slå fordelaktig ut om klubb eller spiller skulle gjøre det bra. Samtidig var det viktig for oss å kunne få i stand en avtale som gir oss noe økonomisk oppside her og nå. Det har vi fått, sier sportssjefen.

Jonathan Lindseth vil være tilgjengelig for Sarpsborg 08 i kampen mot Lillestrøm før ferden går videre til Bulgaria.

Har fått midler til å forsterke

- Klubben har gitt oss midlene fra Lindseth-overgangen til å forsterke oss. I det stille har vi vært gjennom en prosess med å forynge stallen. Boubacar Konté er tilbake fra lån, samtidig som Victor Torp og Gustav Mogensen er signert. Simen og Leander har fått fin erfaring og Aridon Racaj og Elias Haug har trent med oss. Nå jobber vi med å forsterke oss både kortsiktig og langsiktig, så her kan det bli signert både ungt og noe mer rutinert, sier sportssjefen.

- Victor Torp har levert veldig bra til nå, så vi er trygge på at vi har en god erstatter i våre egne rekker allerede, mens Konté har tatt store steg. Nå skal vi forsterke oss ytterligere, sier Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: