Jørgen Strand Larsen solgt til Groningen

Spisstalentet fra Halden selges fra Sarpsborg 08 til den nederlandske toppklubben Groningen.

Annonse:

- Da Jørgen Strand Larsen forlenget kontrakten sin i våres, hadde vi sammen et mål om at han skulle få ro til å utvikle seg og ta nye steg med klubben. Jørgen har hele tiden hatt et ønske om å bli så godt at han kan ta steget videre ut i Europa og nå har han gjort det. Dette er en stor dag for Jørgen, men også en stor dag for oss i Sarpsborg 08, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Spissen er på sin side takknemlig for tilliten Sarpsborg 08 har vist ham over tid.

- Dette er selvsagt en veldig stor dag for meg. Jeg har som mange andre hatt en guttedrøm om å komme meg ut og spille i Europa. Spill i Nederland er et perfekt steg for meg nå. Jeg er også trygg på klubbvalget. Groningen har fulgt meg tett. Her får jeg tillit og tid til å ta nye steg i en god liga, sier Jørgen Strand Larsen.

- Jeg setter også pris på at Sarpsborg 08 har vist forståelse. Jeg er også veldig takknemlig for fansen som har støttet oss gjennom opp- og nedturer. Jeg er helt sikker på at Sarpsborg 08 kommer til å snu trenden så lenge fansen er der. Og det vet jeg de er, sier han.

Kom til 08 som guttespiller

Strand Larsen kom til Sarpsborg 08s guttelag fra Kvik Halden. Siden har han tatt store steg og utviklet seg til å bli en solid spiss for de blåhvite. 

- Det er et stort salg og vi har fått en veldig fin pris for Jørgen. Vi er i en situasjon der vi kan si nei til bud, men igjen er dette et salg i tråd med klubbens filosofi. Det bidrar til å gjøre oss enda mer attraktive og viser igjen at vi er gode på å videreutvikle unge, talentfulle spillere, sier Berntsen.

- Samtidig som dette er veldig gøy for Jørgen, må vi i tillegg til gutten sjøl gi Kvik Halden og vår egen utviklingsavdeling et skikkelig klapp på skuldra for å ha gjort en veldig god jobb over tid. 

Blir lagkamerat med Robben

I Groningen skal Strand Larsen nå spille vis-a-vis verdensstjernen Arjen Robben.

- Jeg ser fram mot å bli fôret av innleggene hans. Jeg gleder meg, men må også få takket for fantastiske år i Sarpsborg. Jeg har, som jeg sa da jeg skrev under ny kontrakt, fått lov til å ta steg i mitt tempo. Jeg har blitt vist stor tillit og det setter jeg pris på. En overgang som denne var et av målene da vi skrev ny kontrakt. Tiden i Sarpsborg har vært suveren. Jeg har fått venner jeg tar md meg livet ut og lover å følge utviklingen tett videre. 

Annonse fra Eliteserien: