Kalasseier til Sarpsborg 08

Sarpingene vant til slutt hele 4-0 over Aalesund.

Laget fra Olavs by var best fra start til slutt hjemme mot tabelljumbo Aalesund. Blåtrøyene måtte riktig nok vente lenge med å få den første forløsende scoringen, men da den først kom, tok det ikke lang tid før ball nummer 2, 3 og 4 lå i nettet.

Sjansesløseri i første omgang

Hjemmelaget tok grep om kampen fra første fløytesignal. Man spilte seg rundt på kantene og kom til innlegg ved flere anledninger. Den første store sjansen fikk Jørgen Strand Larsen etter åtte minutter. Han ble flikket elegant igjennom av Mos og kom alene med keeper fra skrått hold. Avslutningen gikk forbi en utspilt Kongshavn, men traff innsiden av stolpen og spratt tilbake i hendene hans.

Sarpingene fortsatte å styre spillet på eget kunstgress. Etter en rekke halvsjanser, fikk Strand Larsen nok en stor mulighet, nok en gang servert av Mustafa Abdellaoue. Mos headet innlegget fra Halvorsen på tvers i feltet, der spissmakker Larsen hamret til fra 7-8 meter, uten å treffe målet. Mohamed Ofkir traff heller ikke mellom stengene, så da hjalp det lite at gjenvinningen ved midtstreken, samt farten og fysikken han viste i forkant var av høy klasse.

Aafk hadde store problemer med Jørgen Strand Larsen, som gjorde en formidabel innsats som oppspillspunkt. Han ble holdt og revet i trøya mer enn èn gang - også inne i feltet - uten at dommer mente dette kvalifiserte til straffespark.

Vertene beholdt initativet ut omgangen, men uten å vise det samme finspillet som den første halvtimen. Ingen av de seks hjørnesparkene ble spesielt farlige. 08 fyrte av åtte avslutninger før hvilen, men ingen av dem traff nettet. De oransjekledde, på sin side, traff mål med sine to avslutninger, men Mitov Nilsson hadde få problemer med å holde buret rent.

Målene rant inn etter pause

Etter å ha gått fem omganger uten å score mål, var det igjen Ismaila Coulibaly som skulle få 08 på måltavla. Jørgen Strand Larsen flikket ballen lekkert til Ole Jørgen Halvorsen, som uselvisk trillet den videre til Coulibaly, som kom i stor fart. Midtbanespilleren satt ballen sikkert i nettet, kun tre minutter inn i omgangen.

Kun fire minutter senere fikk Jørgen Strand Larsen det han ikke fikk før pause, nemlig straffespark. Mustafa Abdellaoue satt ballen helt inne ved stolperoten, og da klarte ikke Kongshavn å avverge, selv om han gikk til riktig side.

Den tidligere Aalesund-spilleren fikk faktisk æren av å score to ganger fra straffemerket mot gamle lagkamerater - ikke den verste måten å feire gårsdagens bursdag på! Mos valgte det samme hjørnet på forsøk nummer to, denne gangen med litt høyde under ballen. Nå byttet Kongshavn side, og var sjanseløs.

I løpet av omgangens første 17 minutter, hadde Sarpsborg 08 altså scoret tre ganger. Foranledningen til den tredje scoringen var at Bjørn Inge Utvik fikk et spark i hodet på et hjørnespark. Krigeren i midtforsvaret ble liggende lenge, men kunne heldigvis fullføre kampen.

De blåhvite slapp foten litt av gassen etter de tre fulltrefferne, og da kunne fort gjestene fått en vei tilbake i kampen. Nordli skjøt like utenfor. Haugen kom alene med keeper, men Mitov Nilsson slang seg med hodet først og fikk snappet ballen før den ble slått mot mål. Sunnmøringene var også nær redusering på en corner, men en dobbelredning av Mitov Nilsson og en oppofrende blokkering av Lindseth hindret scoring.

I stedet for redusering, skulle vertene sette sitt fjerde mål for dagen på overtid. Joachim Soltvedt hadde kun vært på banen i tre minutter, da han var godt plassert på bakerste stolpe og fikk satt ballen i nærmest åpent mål. Det var Jørgen Strand Larsen som hadde tatt et flott løp i bakrom og slo en hard og presis målgivende pasning tvers igjennom boksen.

Dermed endte det med en deilig storseier for Sarpsborg 08.