Poengdeling mot Stabæk

Sarpsborg 08 ledet to ganger, men klarte ikke avgjøre.

Sarpsborg 08 åpnet kampen mot Stabæk friskt. Allerede to minutter ut i oppgjøret hadde Mikkel Maigaard løpt seg fri til en stor mulighet. Forarbeidet sørget Niklas Sandberg for. Kantspilleren brøt ballen og slo flott inn til dansken på motsatt side. Headingen gikk mot mål, men en Stabæk-spiller sto på streken og reddet.

Samme duo kom i begivenhetenes sentrum få minutter senere. Sandberg tredde fri Maigaard igjen som chippet ballen sikkert i mål. Dessverre ble målet annullert for en korrekt offside.

Sarsborg 08 dikterte spillet i starten. Etter 18 minutter gikk det imidlertid et sjokk gjennom Stadion-publikummet. En uheldig Kjetil Haug skulle vri spillet, men traff dårlig. Ballen havnet hos Nysæter som scoret for Stabæk. Heldigvis for Sarpsborg ble målet annullert i etterkant grunnet hands.

Kampen åpnet seg mer etter dette. Stabæk var mer med, men Sarpsborg kontrollerte det store bildet, dog uten å skape det helt, helt store.

1-0 skulle komme i det 29. minutt. Victor Torp fanget opp nedfallsfrukten etter en corner og slo ballen tilbake i feltet. På bakre stolpe var Jeppe Andersen sterkest. Dansken headet ballen inn foran mål hvor Ramon Pascal Lundqvist enkelt kunne spasere inn ledermålet.

1-0 sto seg omgangen ut.

Andreomgangen startet med en real kalddusj sett med Sarpsborg 08-øyne. Etter drøye minuttet utlignet Sturla Ottesen for Stabæk med et skudd i lengste fra skrått hold. Scoringen kom etter flott forarbeid av Mushaga Bakenga.

Lagene følte mye på hverandre etter dette. Andreomgangen ble en stillingskrig hvor lagene slet med å produsere det helt store. Med 20 minutter fikk dog Stabæks Vinge en stor sjanse. Kantspilleren ble tredd fri alene med Haug som kom ut, gjorde seg stor og avverget i stjerne.

I det 78. minutt skulle to innbyttere vise seg fram. Peter Reinhardsen ble spilt fri til høyre og pisket ballen inn foran mål. Der hadde Kristian Fardal Opseth løpt seg fri. Med et kontant hodestøt sendte han sarpingene foran 2-1.

Sarpsborg hadde flere fine nestenmuligheter i momentet rett etter scoringen. I stedet for 3-1, var det Stabæk som skulle slå tilbake. Vinge trakk seg flott inn fra spissen av 16-meteren og inn. Fra 17 meter klinket han ballen tilbake i løpsretning og forbi Haug.

Sarpsborg avsluttet kampen med en stor dobbeltsjanse, men hverken Hiim eller Opseths forsøk endte med mål.

Sarpsborg 08 - Stabæk endte 2-2. Nå venter Vålerenga på Stadion om en uke - søndag 5. november klokka 17.00.