Kanonsterk seier mot Viking

Sarpsborg 08 leverte en kruttsterk prestasjon i Stavanger.

Annonse:

Kampen mellom de to formlagene startet jevnt. De første kvarteret vekslet lagene på å holde i ball. Det var i en alright sarpeperiode kampens første mulighet skulle komme. Det var dog Viking som skulle få den. Hjemmelaget brøt en svak Sarpsborg 08-pasning. Til slutt var det Berisha som fikk avsluttet fra skrått hold, men en god beinparade av Kristiansen hindret scoring.

Oppgjørets andre store mulighet skulle også tilfalle vertene. Denne gang var igjen Berisha frampå og avsluttet. Kristiansen reddet, men måtte gi retur. På den var de Lanlay først, men avslutningen fra syv-åtte meter gikk over mål.

Salétros-perle

I en periode der Viking hadde mye ball, var det Sarpsborg 08 som skulle ta ledelsen. Eirik Wichne brøt et oppspill høyt i banen, satte fart, tittet opp og slo ballen videre til Anton Salétros. Svensken, som er i kanonform, dro seg inn fra høyre mot venstre og hamret ballen i krysset til 0-1 fra 16 meter.

Sarpsborg 08 skulle ikke være lenge i ledelsen. I det 41. minutt utlignet Viking på en corner. Midtstopper Stensness fikk gå mistenkelig alene opp og heade inn en god Zlatko Tripic-corner til 1-1, et resultat som sto seg omgangen ut.

Jonathan Lindseth fikk en kanonmulighet under minuttet ut i 2. omgang. Ibrahima Koné viste seg sterk som en okse i oppspillet, holdt på ballen og trillet kula til Lindseth som hamret til langs kunstgresset fra 17 meter. En strålende Østbø-redning hindret 1-2.

I det 53. minutt slo Thomassen fri Salétros. Svensken kom inn foran sin motspiller, men et svakt touch på åtte meter gjorde at Østbø kunne komme seg ut og bryte ballbanen.

Thomassen-scoring avgjorde

Viking hadde en del ball det første kvarteret etter pause, men Sarpsborg 08 skapte de største mulighetene. Det skulle også gjøre seg tellende i det 60. minutt. Ibrahima Koné kom etter en god overgang til skudd. Ballen havnet hos Mikkel Maigaard etter en blokkering. Dansken så Thomassen komme til venstre og trillet kula dit. Kapteinen svarte med å hamre ballen i lengste hjørne til 1-2.

I det 71. minutt kom Rashad Muhammed inn for Ibrahima Koné. Det tok ikke mange minuttene før angrepsspilleren viste seg fram. I løpsduell med Stensness gikk han i bakken og ønsket straffe, men hoveddommer Steen lot spillet gå videre.

86 minutter ut i kampen fikk Viking en vanvittig sjanse. Innbytter Bjørshol fikk avsluttet med venstrefoten fra 13-14 meter. Anders Kristiansen var nede i hjørnet, rask som en panter, og slo ballen i stolpen og ut. Returen ble headet utenfor.

Sarpsborg 08 kriget som helter hele kampen og sikret seg tre sterke poeng etter sin tredje strake seier. Lørdag venter Stabæk på Stadion. Billetter til den kampen kjøper du her!

Kampfakta

Eliteserien, 25. runde
Viking - Sarpsborg 08 1-2 (1-1)
SR Bank Arena

Mål: 
0-1 (35. min.) Anton Salétros (Eirik Wichne)
1-1 (41. min.) Stensness (Tripic)
1-2 (60. min.) Joachim Thomassen (Mikkel Maigaard)

Gule kort, Sarpsborg 08: 
Salétros (40. min.), Karamoko (44. min.), Thomassen (56. min.)

Sarpsborg 08s lagoppstilling: Anders Kristiansen - Ben Karamoko, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegård - Eirik Wichne, Anton Salétros, Dario Canadjija (Halvorsen 63. min.), Joachim Thomassen - Jonathan Lindseth, Ibrahima Koné (Muhammed 71. min.), Mikkel Maigaard

Annonse fra Eliteserien: