Kapret ett poeng i Kristiansund

Kristiansund og Sarpsborg 08 hadde èn omgang hver, og det hele endte med poengdeiling.

De to siste kampene har Sarpsborg 08 vært det beste laget i første omgang, for så å tape kampen etter pause. I dag var det omvendt - 08 lå under 0-1, men kom tilbake etter hvilen og fikk med seg èn scoring og ett poeng.

Det var vertene som skapte kampen første store mulighet etter ti minutter. Aslak Falch glapp ballen etter et hjørnespark, og eks-08-spiller Kalludra fikk avslutte. Skuddet gikk heldigvis i blokka.

Kristiansund etablerte etter hvert et solid initiativ. Gjertsen prøvde seg fra spissen av 16-meteren, men Aslak Falch var fint nede og fikk slått til corner. Sørmo var enda nærmere nettkjenning, med et skudd som smalt i tverrliggeren.

Kristiansund scoret først

Hjemmelaget skulle få sitt fortjente ledermål. Aasmundsen fikk stå umarkert rett foran mål, og satt ballen mellom beina på Falch og i nettet.

KBK styrte det aller meste, og fikk blant annet hele 12 hjørnespark i første omgang. 08 spilte seg til sin første corner først på overtid, og hadde også et par lange innkast, men var ellers usedvanlig tamme før hvilen.

Det stod 1-0 midtveis.

Det var langt mer oppløftende takter fra gjestene i innledningen av den andre omgangen. Patrick Mortensen var centimetre fra å styre inn utligningen på bakerste stolpe, etter et hardt og lavt innlegg fra Matti Lund Nielsen. Kristoffer Zachariassen, på sin side, burde truffet mål da han mottok ballen på fem-meterstreken, men det knallharde skuddet gikk utenfor treverket. Innbytterne Muhammed og Heintz' knallharde jobb fremprovoserte en god skuddmulighet for sistnevnte, men ballen duppet noen tideler for sent.

Sarpsborg 08 jaktet utligning, og etterlot rom for Kristiansund å kontre i. Spesielt var lynhurtige Bamba en stor trussel, men Aslak Falch stoppet ham på mesterlig vis da han kom alene med keeper.

08-utligning ti minutter før slutt

Så kom et øyeblikks magi, og utligningen var et faktum. Tobias Heintz ventet på Joachim Thomassen som kom på en overlapp. Venstrebackens innlegg hadde Patrick Mortensens hode som adresse, og dansken videreførte kula i mål på utsøkt måte.

Ingen av lagene klarte å avgjøre oppgjøret til sin fordel i sluttminuttene, og dermed endte det uavgjort.