Kapteinen forlenger med Sarpsborg 08

Joachim Thomassen har skrevet under en ny avtale med Sarpsborg 08 ut 2023-sesongen.

- Kontrakta trår ikke i kraft før i 2021. Det handler litt om situasjonen klubben er i. Folk er permittert og lønnskutt er ute og går, så jeg ønsker at den først og fremst skal gjelde fra 2021, sier Joachim Thomassen.

Yven-gutten er den tredje i rekken etter Ole Jørgen Halvorsen og Gaute Vetti til å signere ny kontrakt de siste dagene.

- Det har vært mye utskfitninger de siste årene. Nå har vi fått på plass noen fine spillere med erfaring og noen på vei opp og fram. Det er en fin miks, så vet jeg at klubben er i samtaler med flere av spillerne våre. Får vi på plass mer, er fundamentet for en god framtid lagt, sier kapteinen.

Vil vinne noe med Sarpsborg 08

- Vi har vært med på veldig mye. Vi har vært i Europa og spilt noen cupfinaler, men vi har ikke vunnet noe. Det er ambisjonen vår. Vi skal utvikle oss og har mye å revansjere etter i fjor. Det starter allerede nå. Jeg har veldig tro på framtiden. Vi har gjort mye riktig fra januar av og brukt koronalockouten veldig bra.

Saken fortsetter etter videoen:


Sportssjef Thomas Berntsen er glad over å ha med kapteinen videre ut 2023.

- Som med Ole Jørgen sist uke, er denne signeringen veldig viktig for oss. I tillegg til å være kaptein, er Joachim Thomassen en lederfigur for oss både på og utenfor banen, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Topp fire over antall spilte 08-kamper

Med 162 obligatoriske kamper i blått og hvitt står Thomassen nå med fjerde flest kamper som Sarpsborg 08-spiller. 

- Det sier litt. Det er mye kontinuitet og lokalpatriotisme å finne i en spiller som Joachim. Det er en hel ved-spiller som er fra byen. Slike signeringer er alltid ekstra gledelig å få på plass, sier Berntsen.

På spørsmål om han nå går for å knocke rekorden til Ole Heieren Hansen med 256 obligatoriske kamper, svarer han:

- Jeg slo Heieren i golf her om dagen, så nå går vi for å ta rekorden her og, sier han og ler.

- Så lenge jeg holder meg frisk og synes dette er gøy, noe jeg synes til tusen nå, har jeg ambisjon om å spiller hver kamp. Det skal jeg gjøre mitt for å være med på. Det å gå fra Vålerenga til Sarpsborg var kanskje mitt beste valg i karrieren. Vi har gått fra en middelshavfarer til å bli noen å virkelig regne med i Eliteserien. Jeg er sugen på prosjektet vi har startet nå.

Annonse fra Eliteserien: