Kapteinen: - Vi må erkjenne situasjonen, stå i det og slå tilbake!

Joachim Thomassen oppsummerer situasjonen og Odd-kampen.

- Vi har surret det litt unødvendig til for oss selv nå. Vi må starte med å nullstille. Det er ikke sånn at denne gjengen har blitt så rævva som vi framstår for omgivelser. Vi må sette oss ned og begynne å analysere og gå i dybden. Det er ikke tiden for å peke finger, det gjør vi ikke her i klubben. Nå skal stå mer samla enn noen gang, så er jeg helt sikker på at det blir en knallhøst til slutt, men vi må erkjenne situasjonen vi er i og at det er i alvor.

Kaptein Joachim Thomassen snakket rett fra levra etter 1-0-tapet i Skien - lagets syvende strake. Etter en god start på sesongen har pilene pekt nedover for de blåhvite.

- Oppe i alvoret må vi finne tilbake litt til den bekymringfrie fotballen. Vi vet det er kvalitet, men vi kan ikke grave oss ned som mange tenker er lett etter syv kamper. Dette skal vi stå i og slå tilbake. Det er en jævlig deilig følelse, men det må starte nå, sier Thomassen.

Mot Odd var det Sarpsborg 08, som tross en svak dag, skapte de fleste og største sjansene. Det siste kvarteret etterlyste fler mer desperasjon, noe kapteinen er enig i.

- Det er vårt ansvar som er på banen og finne ut av det. Da handler det litt om å ofre en tann - det helt elementære som går på hjertet. Samtidig skal ikke en kjeft i byen og klubben tvile på at denne gjengen ikke vil. Fotballen er sånn, det går på mekanismer og alt går ikke på skinner. Vi har blitt knallhardt straffet, uten at det er noen unnskyldning, sier han.

- Vi må starte på trening, stå sammen, være sosiale. Ingen syns det er kult å ligge der vi gjør, men vi har gjort det før. Vi kan ikke legge oss ned å dø heller, kan vi? 

Se hele intervjuet med Thomassen her:

Annonse fra Eliteserien: