Kjetil Berge tilbake i Sarpsborg 08

Når Sarpsborg 08-spillerne er tilbake på treningsfeltet 6. januar, er det med Kjetil Berge som fysisk trener.

- Det her blir spennende og utfordrende. Det har vært jobbet godt i klubben i mange år. Allerede fra da jeg var der som spiller til i dag, men så er det alltids ting som kan bli bedre. Jeg håper å bidra med min kompetanse på den fysiske biten, sier Kjetil Berge.

Vil være av Norges best trente lag

- Vi er veldig fornøyd med å få Kjetil med på laget. Han er utdannet fysioterapeut i bunn som kjenner klubben veldig godt. Kjetil vil være en kapasitet for oss og være med på å sette en ny standard når det kommer til fysisk trening i klubben. Vi er trygge på at teamet Berge/Ole-Martin Ellingsen vil være god match med Sarpsborg 08. I tillegg er Chubaka Rubasha med som lege, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Som legger til at støtteapparatet på det medisinske og fysiske skal styrkes med ytterligere en person.

- Det er det et behov for. Vi ser en stadig større dreining i den retningen også hos klubbene der ute. Et godt fysisk og medisinsk team er viktig. Vi sikter mot nok en gang å bli et av Norges best trente lag, sier Berntsen.

Med 231 offisielle kamper under Sarpsborg 08-fanen, er det kun Ole Heieren Hansen som kan skilte med fler opptredener i blåhvit drakt. Fra en rolle som spiller, skal Berge nå sørge for å få 08-spillerne enda bedre trent.

- Vi har som mål å være ledende på det fysiske området i Norge. Det må trenes mye, riktig og hardt. Det er et uttalt mål fra klubben, så da blir det å jobbe deretter. Det passer meg ypperlig. Det var et område jeg selv ønsket å kneppe marginer som spiller, sier Berge.

- Fotballen har utviklet seg enormt de siste årene. Forflytningsevne- og hastighet er ekstremt hos de beste lagene. Det kreves mye av den moderne fotballspilleren og da må fysikken ligge i bånn, utdyper han.

- Kjetil stiller krav

- Som spiller var Kjetil med på å sette en ny standard på treningsfeltet når det kommer til seriøsitet og tilstedeværelse. Han var godt likt som spiller og kaptein. Kjetil stiller krav til de rundt seg, sier Berntsen.

Før ytterligere en person er på plass i det fysiske teamet, blir det Kjetil Berge og Ole-Martin Ellingsen som har ansvaret fra start av.

- Vi kommer til å jobbe tett. Jegkommer til å ha hovedansvaret for den fysiske treningsbiten, Ole-Martin på behandling. Dette blir utrolig morsomt. Jeg har egentlig bare gått og ventet på en sjanse i Sarpsborg 08 siden jeg forlot portene i 2016. Jeg er glad i klubben og ser veldig fram til dette, avslutter Berge.

Annonse fra Eliteserien: