Kjetil Haug klar for Sarpsborg 08

Han var i Sarpsborg 08 som ungdomsspiller. Ni år etter Manchester City-overgangen, vender Kjetil Haug tilbake på et lån ut sesongen.

Med Anders Kristiansen og Leander Øy ute med skader, har Sarpsborg 08 vært på keeperjakt. Nå er de klart at Kjetil Haug lånes inn fra Toulouse ut 2023-sesongen.

Fransk cupmester

- Kjetil var det klart beste valget vi hadde tilgjengelig. Toulouse var åpne for en løsning og vi er veldig glad for at det løste seg. Han kjenner klubben, han kjenner ligaen og han kommer fra en god sesong i Toulouse der han sto samtlige kamper i cupen hvor Toulouse ble franske cupmestere, sier sportssjef Hampus Andersson.

I skadefraværene til Kristiansen og Øy, steppet Jarik Sundling inn som keeper i 3-0-seieren mot Odd i Skien.

- Jarik gjorde en fantastisk kamp i Skien, men det er for mye å forlange at en så ung keeper skal bære så mye ansvar med våre to førstevalg ute med skader. Dette er en god løsning for oss, sier Andersson.

- Vinn-vinn for meg

Kjetil Haug var fast keeper for Vålerenga før han ble solgt til Toulouse midt i 2022-sesongen. 25-åringen har også notert seg for 39 aldersbestemte landskamper for Norge, deriblant fem kamper for U21-landslaget.

- Fort det første er det alltid godt å komme ordentlig hjem igjen. Fjorårets sesong var fylt med veldig store oppturer og veldig store nedturer. Vi vant et stort trofé der jeg sto alt og gjorde en god sesong i så måte, men jeg slet med spilletid i serien. I år har jeg ikke lyst til å sitte i samme situasjon. Når Sarpsborg kom på banen, var det en no-brainer. Å komme hjem og få spilletid er vinn-vinn for meg, sier sisteskansen.

Han gleder seg til å bli en del av laget.

- Jeg følger med. Ut fra det jeg har sett, slår Sarpsborg meg som et solid lag, der det har slått litt sprekker noen ganger, uten at det er hverken keeper- eller forsvarsspilleres skyld, mer laget som helhet. Sarpsborg angriper og forsvarer seg godt samla, så jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette. 

Annonse fra Eliteserien: