Klatret til øvre halvdel

Sarpsborg 08 avsluttet med seier i snødrevet i Tromsø, og endte på 8. plass i Eliteserien.

Man kan kanskje si at lagene ikke hadde altfor mye å spille for på Alfheim. Sarpsborg 08 møter Besiktas allerede på torsdag, men vant 2-0 i kulda i nord. Dermed holdt man Tromsø bak seg på tabellen og klatret forbi Odd.

Rashads første

Rashad Muhammed hadde ikke scoret så langt i Eliteserien, men i siste serierunde brukte han ikke mer enn fem minutter på å finne nettmaskene. En lang ball i bakrommet lurte midtstopperne, og Rashad lurte keeper. 0-1 ble trillet inn i det åpne buret.

Den lynraske angriperen burde fått en målgivende pasning på samvittigheten kort tid senere. Han spilte igjennom Haarmet Singh, som ikke lyktes med å få ballen forbi Karlstrøm.

Tromsø var på ingen måte ufarlige de heller. De var spesielt nære scoring da Åsen fant Berntsen med en herlig pasning. Vasyutin reddet mesterlig. Ballen ble lagt inn i feltet igjen, men der ryddet Horn unna.

Heintz fortsatte scoringsformen

Det var 08 som skulle få det neste målet også. Etter 32 fikk gjestene frispark fra 25. Nummer 10 skjøt via muren og i mål. Tobias Heintz fulgte altså opp scoringen i landslagsdrakten i midtuka med en ny fulltreffer i Sarpsborg 08s signalgrønne bortedrakt.

Rashad var frisk i kulda, og var nær å øke ledelsen kort tid før pause. Scoring ble det ikke, og dermed stod det 0-2 halvveis.

Utover i andre omgang var selvsagt Sarpsborg 08 fornøyd med resultatet. Man slapp ikke til TIL alt for mye. Drøye kvarteret før slutt kom imidlertid Ingebrigtsen til en farlig heading etter innlegg fra Åsen, men headingen gikk utenfor.

Jørgen Strand Larsen var enda nærmere uttelling få strakser senere. Haarmet Singh broderte en ball frem til unggutten som kom alene med keeper. Dessverre fikk keeper en fot på ballen, slik at den gikk utenfor.

Mot slutten var bortelaget nærmere 0-3 enn vertene var redusering. Vi fikk også et gledelig gjensyn med Kristoffer Zachariassen, noe som lover godt før den særs viktige hjemmekampen mot Besiktas førstkommende torsdag.

De tre poengene gjorde at Sarpsborg 08 - i en sesong hvor europaeventyret naturlig nok har vært i hovedfokus - endte på øvre halvdel av tabellen i Eliteserien.