Klubblegenden Ole Jørgen Halvorsen har spilt sin siste Sarpsborg 08-kamp

Med 232 kamper, 38 mål og 33 assist, har Ole Jørgen Halvorsen spilt seg til heltestatus i Sarpsborg 08. Nå er æraen over.

- Det er noen dager som er vanskeligere enn andre på jobb. Det er ikke hver dag man reiser hjem med vondt i hodet. I dag var det slik. Enkelte beskjeder er tøffere å gi enn andre, men vi har bestemt oss for å gå 2023 i møte uten Ole Jørgen Halvorsen i troppen, sier Thomas Berntsen.

Gikk fra dør til dør

Borgen-gutten Halvorsen har spilt en viktig rolle i den moderne sarpefotballens historie. Han var som ungt talent en del av den tidlige Borg Fotball-satsingen. Han gikk fra dør til dør for å samle inn penger til klubben og ble i 2009 solgt til Sogndal i en økonomisk svært krevende periode for byens fotballag. I 2017 vendte Halvorsen tilbake til Sarpsborg 08. 

ØYEBLIKKET: Ole Jørgen Halvorsen sender ballen i mål og Sarpsborg 08 til Europa League i 2018. (Foto: Tobias Nordli)
ØYEBLIKKET: Ole Jørgen Halvorsen sender ballen i mål og Sarpsborg 08 til Europa League i 2018. (Foto: Tobias Nordli)

- Ole Jørgens bidrag de siste sesongene har vært fenomenalt. Han har vært med og preget Sarpsborg 08 i vår aller beste periode som fotballklubb, sier Berntsen.

Heltestatusen slo for alvor til da Halvorsen i Israel satte det etter hvert så sagnomsuste straffesparket mot Maccabi Tel-Aviv i mål og sikret Sarpsborg 08 gruppespill i Europa League.

- Tiden sto stille da. Det var et øyeblikk hele Sarpsborg vil huske, mimrer Thomas Berntsen.

- En tøff dag for oss

Sportssjefen ønsker også å legge til at timingen for beskjeden har vært vanskelig.

- Ole Jørgen har gjort en god høst for oss. Han har vært med i vurderingen helt inn. Nå har vi imidlertid tatt denne avgjørelsen. Vi ser at dette kunne vært håndtert bedre, men samtidig kan jeg ikke få understrekt nok hvor stor pris vi setter på hans bidrag gjennom disse årene. Det har vært en tøff dag, men vi kan nå ikke gjøre annet enn å ønske Ole Jørgen masse lykke til på ferden videre. Han vil for alltid være mannen som gjennom straffesparket i Tel Aviv sendte Sarpsborg 08 til Europa League-gruppespill. Gjennom årene han han gitt oss bidrag vi som klubb setter stor, stor pris på, sier Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: