Knallformen fortsetter! Ny seier i Stavanger

En praktscoring av Tobias Heintz sikret Sarpsborg 08 tre poeng mot Viking.

Sarpsborg 08 gikk aggressivt ut fra startblokkene i Stavanger. Allerede etter tre minutter spilte sarpingene seg til en stor sjanse. Maigaard fikk tredd Victor Torp fri i bakrom. Dessverre ble avstanden fra Torp og keeper litt for kort og sistnevnte reddet forsøket fra dansken.

Gjestene styrte åpningsminuttene på SR Bank Arena og kom seg til flere brukbare muligheter det første kvarteret. Spesielt nære var Victor Torp.

Herfra og ut kom dog Viking mer med i oppgjøret. Hjemmelaget spilte seg fram til et par gode muligheter, den største ved Karlsbakk. Skuddet fra 15 meter ble flott stoppet av Anders Kristiansen.

Vakker Heintz-scoring

Sarpsborg 08 skulle først ta over taktpinnen igjen etter 37-38 minutter. Sarpingene etablerte seg på Vikings halvdel og trillet mye ball. I det 40. minutt skulle det omsider synge i nettmaskene bak Gunnarsson.

Tobias Heintz ble spilt fri i bakrom til venstre, dro seg inn i banen og hamret kontant inn 1-0.

Saken fortsetter etter høydepunktene:

Ledelsen holdt seg omgangen ut.

2. omgang startet med et visst trykk fra Viking. Hjemmelaget etablerte seg innledningsvis på Sarpsborgs halvdel, men sjansene lot vente på seg.

Forsvarte seg godt

For Sarpsborg 08 handlet store deler av 2. omgang om å forsvare seg. Det gjorde man også godt. Vi måtte helt til det 72. minutt før den første, store Viking-sjansen etter pause kom. Mai Traoré kom seg foran i boks, men med et høyt innlegg kom han aldri seg ordentlig over ballen. Avslutningen gikk godt over mål.

Sarpsborg hadde få perioder med trykk etter pause, men vasket fram noen muligheter. Innbytter Gische Molins fant Simon Tibbling foran mål. Avslutningen, under sterkt press, gikk utenfor.

Starten på kampens siste ti minutter startet med et solid Viking-press. Hjemmelaget produserte et par gode sjanser på stripe. Haugen og Traoré fikk begge sjansen, men ble stoppet av henholdsvis Soltvedt og Kristiansen.

Sarpsborg 08 forsvarte seg heroisk og tok sin femte seier på de siste seks kampene. Seieren sender Sarpsborg 08 opp på 7. plass på tabellen.