Knallhardt straffet mot svensk topplag

Sarpsborg 08 gikk respektløst til verks mot den svenske toppklubben. Før kvarteret var spilt hadde sarpingene produsert flere gode muligheter.

Faktisk var Sarpsborg 08 såpass overlegne både i sjanser og spill at det var nært flatterende da IFK Norrköping etter et brudd i det 23. minutt kontret inn 1-0.

Kjøp billett til Sarpsborg 08 - Molde her!

Sarpsborg 08 fortsatte tross baklengsmålet å styre det meste på Östgötaporten. Med flere brudd høyt i banen fikk man gode overgangsmuligheter, dog uten å skape det helt store i perioden fram mot 2-0.

Det var nemlig IFK Norrköping som skulle sette kampens andre scoring også. Det på en dødball hvor midtstopper Rasmus Lauritzen headet kula i nettet fra førstesone.

Etter sidebytte gikk sarpingene på nytt offensivt ut. IFK Norrköping var knapt over midtbanen de første 15 minuttene. Salvesen, Lindseth og Zachariassen hadde alle muligheter til nettsus før timen var passert.

Man kan snakke mye om at en ledelse er ufortjent eller ikke, men går man fra 2-0 til 3-0, som IFK gjorde etter 67 minutter, handler det og om effektivitet og råskap i boksene. Jordan Larsson rev seg fri på bakre og kriget inn sitt andre for dagen etter et flott og presist angrep av vertene.

Konté-scoring

Sarpsborg 08s scoring i kampen skulle komme i den kanskje dårligste perioden. På et frispark av Nicolai Næss var Konté frampå med en tå og styrte inn 3-1-reduseringen.

Alexander Ruud Tveter hadde en stor sjanse til å redusere rett før slutt, men avslutningen snek seg utenfor.

Norrköping vant 3-1 i en kamp Sarpsborg 08 periodevis skapte mye og hadde mye trykk.