Knallsterk seier i Ålesund

Mortensen scoret to, Trondsen hadde tre assist. Det ble tre poeng mot AaFK.

Annonse:

Det var et offensivt Aalesund som tydelig ville revansjere tapet i serieåpningen, men på motsatt side sto et sterkt Sarpsborg 08 som ville skrive ny historie.

- Jeg er fornøyd nå. Jeg skulle gjerne sett vi scoret enda mer, men tre poeng her er vi veldig fornøyd med, sier Geir Bakke.

Kjøp billett til Viking-kampen her!

Videoen er ikke tilgjengelig.

Allerede etter fire minutter spilte vertene seg fram til en vanvittig sjanse. Sondre Fet fikk ballen rett foran Anders Kristiansen. Han tittet opp, avsluttet, men ble stoppet av Sarpsborg 08s solide sisteskanse.

Mortensen-dobbel

Etter en litt nølende start, kom Sarpsborg 08 tidlig mer og mer med i banespillet. Etter ni minutter viste også sarpingene effektivitet. På lagets første sjanse i kampen, satt ballen i målet. Jonas Lindberg kombinerte fint med Anders Trondsen som med et presist innlegg fant Patrick Mortensen. Fra bakre stolpen styrte han ballen sikkert i nettet med pannebrasken.

- Vi har åpnet bra, men må ikke ta av. Vi må jobbe på nå, sier Anders Trondsen, som noterte seg for tre målgivende pasninger mot tangotrøyene.

Aalesund startet som kjent fjorårets sesong tungt, men på høsten var laget landets beste. Tangotrøyene viste i perioder hvorfor. Kvarteret ut i kampen spilte laget seg igjen fram til en ny sjanse. Aron Thrandarson headet fra seks-syv meter, men rett på Kristiansen.

Det skulle heller ikke ta lang tid før hjemmelaget fikk uttelling. I det 19. minutt ble Gyasi spilt fri til høyre. Kantspilleren la ut mot Fredrik Carlsen som dunket kula i lengste fra 18 meter.

- Jeg synes vi slipper til for mange sjanser før pause. Vi taper kampen på midtbanen. Det er jeg ikke helt fornøyd med, sa Geir Bakke til Eurosport i pausen.

Sarpsborg 08 viste dog kjempestyrke ved å svare nært øyeblikkelig. Som på 0-1 var det igjen Trondsen og Mortensen som var i begivenhetenes sentrum. Førstnevnte slo på nytt inn fra venstre. I boks viste dansken seg råsterk. Spissen kom seg foran Oddbjørn Lie og styrte inn 1-2-scoringen på mesterlig vis.

Fem minutter før sidebytte var Jonas Lindberg svært nære å øke Sarpsborg 08s ledelse. Spissen løp seg fri i bakrom og avsluttet med en liggende volley. Skuddet skrudde dessverre feil vei og snek seg like utenfor lengste stolpe.

Der Sarpsborg 08 virket litt shaky de første minuttene, tok sarpingene over mer og mer av spillet utover omgangen - og da spesielt etter 1-2. 1-2 ble også til 1-3 på overtid. Først hadde Tobias Heintz og Patrick Mortensen begge kommet til to gode sjanser, men det hele endte i corner.

Innsvingeren fra Anders Trondsen traff Joackim Jørgensen som fikk ballen i nettet bak Andreas Lie. 1-3 holdt seg til pause.

Ole Jørgen Halvorsen startet andreomgangen friskt. Tre minutter etter sidebytte passerte han sin oppasser og kunne sette fart mot mål. I stedet for å gå på avslutning, slo Borgen-gutten 45 grader ut. Zachariassen fikk ballen og avsluttet, men skuddet ble blokkert.

Høyrekanten fortsatte å vise seg fram. Etter timen spilt slo han flott inn fra høyre. Ballen prikket panna til Jonas Lindberg som headet god. Kun en feberredning av Andreas Lie hindret 1-4.

Sarpsborg 08 var klart best de første 20 minuttene av andreomgangen, men hjemmelaget skulle produsere en god sjanse på en dødball. Oddbjørn Lie steg til værs på en corner og fikk heade fritt fra fem meter, men en strålende redning av Anders Kristiansen hindret nettsus.

Kampfakta

Eliteserien, 2. runde
Aalesund - Sarpsborg 08 x-x (1-3)

Color Line Stadion

Mål:
0-1 (9. min.) Patrick Mortensen (Anders Trondsen)
1-1 (19. min.) Fredrik Carlsen (Edwin Gyasi)
1-2 (22. min.) Mortensen (Trondsen)
1-3 (45. min.) Joackim Jørgensen (Trondsen)

Gult kort, S08: Matti Lund Nielsen (32. min.), Andreas Albech (50. min.)

Tilskuere: 5363

Sarpsborg 08s lagoppstilling:
Anders Kristiansen - Andreas Albech (ut 55. min.), Joackim Jørgensen, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen (ut 22. min.) - Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Anders Trondsen - Jonas Lindberg (ut 75. min.), Patrick Mortensen

Reserver: Stefan Cupic, Anders Østli, Henri Toivomäki (inn 55. min.), Jon-Helge Tveita, Tobias Heintz (inn 22. min.), Krépin Diatta, Erton Fejzullahu (inn 75. min.)