Knepent tap i Oslo

Sarpsborg 08 tapte 2-1 mot Vålerenga.

- Deler av kampen var dårlig. Det var deler som var OK og deler som var bra. Vi møter et bra lag og blir utfordret en del. Jeg synes dette var en god kamp for oss å få i beina. Nå har vi spilt to kamper på få dager - de første på flere måneder. Nå ser jeg fram mot søndagens kamp mot Lillestrøm, sier hovedtrener Micke Stahre på telefon fra hovedstaden.

Kampen på Valle startet jevnt: Vålerenga hadde en del ball, mens Sarpsborg 08 innledningsvis lå litt dypere i banen og kontret ved brudd hos vertene.

To dødballscoringer i mot

28 minutter ut i kampen kom Sarpsborg 08 seg fram til sin største sjanse for omgangen. Magnar Ødegård kom til heading, men Klaesson reddet. Avfallsfrukten falt omsider ned i føttene på Jonathan Lindseth som fikk skutt fra ti-tolv meter - dessverre rett i en VIF-spiller.

- Jeg synes vi til tider har et godt overgangsspill. Med litt mer nøyaktighet burde vi utnyttet det i løpet av kampen, sier Stahre.

Etter 39 minutter tok Vålerenga ledelsen. En uheldig Bjørn Inge Utvik steg til vers og headet en corner mot eget mål etter å ha blitt satt under press. Anders Kristiansen lå langstrakt oppe i vinkelen og så ut til å redde avslutningen, men assistentdommer mente kula var over streken.

Hjemmelaget hadde mest ball og kom seg i førsteomgang til et par gode muligheter. Det samme gjorde Sarpsborg 08 - dog resultatløst.

Vålerenga var svært nære å doble ledelsen et par minutter ut i andreomgangen. Kun en strålende Anders Kristiansen hindret Udahl fra tre meter. Like etter fikk Dønnum avsluttet - i stolpen og ut.

I det 73. minutt fikk vi se glimt av Rashads tempo. Kantspilleren ble slått gjennom til høyre og slo ut mot Skålevik som avsluttet like over fra 13-14 meter.

Sen redusering

I stedet for 1-1 i en alright Sarpsborg 08-periode, var det Vålerenga som fikk doblet ledelsen. Igjen på en corner. Tollås Nation løp seg fri fra Nicolai Næss og bukket enkelt ballen i nettet.

På overtid skulle Sarpsborg 08 få reduseringen sin. En innsvinger fra Joachim Soltvedt ble møtt av Sebastian Jarl. Stopperen headet til Skålevik som på bakre stolpe dunket ballen i nettet til 2-1.

Det var også det siste som skjedde i hovedstaden.