Knepent tap mot Rosenborg

EI heller denne gangen gikk det veien mot Rosenborg. Trønderne vant 2-1 på Sarpsborg Stadion.

Åge Hareides menn ledet 2-0 etter halvspilt første omgang. Sarpsborg 08 bet seg fast i kampen, men Jonathan Lindseths scoring i det 70. minutt viste seg kun å bli et trøstemål.

Gjestene fikk en stor mulighet knapt fire minutter inn i kampen. Helland curlet et frispark inn i feltet, hvor Reginiussen headet i tverrligger. Så kunne det blitt farlig i den andre enden, da Mitov Nilsson sendte en langpasning over hele banen mot Molins. Rosenborgs keeper var våken og beinet ballen vekk rett foran vår angriper.

To tidlige scoringer til Rosenborg

Det var Rosenborg som skulle få kveldens første scoring. Verken svart- eller blåkledde så ut til å forstå hvorfor det ble blåst straffespark etter en corner, men dommer mente at Halvorsen dro Reginiussen over ende. Islamovic sendte keeper feil vei og ballen i nettet.

Hjemmelaget hadde et par friske offensive bidrag etter baklengsmålet, men det tok ikke lang tid før en ny ball lå i nettet bak Nilsson. En flott RBK-kontring endte med at venstreback Konate plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Sarpsborg 08 har faktisk aldri slått Rosenborg, og veien virket lang også i kveld, med 0-2 etter halvspilt første omgang. Laget var imidlertid nær redusering ti minutter før pause. Molins slo en nydelig stikker til Lindseth, men avslutningen fra 15 meter var mer som et tilbakespill å regne.

Nærmere scoring kom ikke vertene før hvilen.

Sarpingene hadde ballen klart mest i innledningen av den andre omgangen. Man forsøkte å dra opp tempoet i spillet, og satt spillet raskt i gang på innkast og frispark. Anton Salètros ble også tidlig byttet inn, i håp om at han kunne sette sitt preg på kampen. Dessverre måtte Molins gi seg med en skade. Inn kom Ofkir, etter en drøy time.

Lindseth tente håpet

De store sjansene lot vente på seg for de blåhvite. Faktisk var eks-08-spiller Zachariassen nær ved å punktere kampen. Men med 20 minutter igjen å spille var innbytter Salètros presis med innleggsfoten fra høyrekanten. Inne i feltet hadde Lindseth kommet på løp, og 24-åringen hamret ballen kontant i nettaket.

Hjemmelaget hadde nå alle muligheter til å stille i stand en siste sluttspurt. Det tok tid før det skjedde noe nevneverdig, men innbytter Sulayman Bojang ble en trussel med sine forseringer på kanten. Det ble lagt til hele syv minutter, og i tilleggstiden ble trønderne tidvis spilte meget lave, men det var trangt og vanskelig å trenge igjennom. Samtidig etterlot man seg voldsomme kontringsrom.

Det ble med de tre scoringene på Sarpsborg Stadion. To av dem var det som kjent Rosenborg som stod for, og dermed var det de som tok med seg alle de tre poengene.