Knepent tap mot russisk kanonlag

Sarpsborg 08 spilte en god kamp mot Zenit St. Petersburg med toppet lag fra start.

Sarpsborg 08 fikk en tøff start på kampen i Spania da Kristoffer Zachariassen skulle klarere innenfor egen 16-meter. Nabiullin fikk satt inn en blokkering som uheldigvis gikk rett i nettet bak en sjanseløs Vasyutin.

Sett bort fra den uheldige scoringen i mot, var det Sarpsborg 08 som viste seg mest positivt fram i åpningskvarteret. Presset satt og man kom til tre-fire gode innlegg og en nestensjanse.

Sarpsborg 08 presset høyt og stresset de russiske stjernene hver eneste gang de fikk sjansen. Etter 38 minutter fikk man også presset seg fram til en voldsom sjanse da Jørgen Strand Larsen kom helt alene med keeper etter en pasningsfeil i Zenits bakre rekker. Dessverre gikk Zenit-keeper Lunev seirende ut av duellen da han leste Strand Larsens forsøk på å runde keeperen og plassere ballen i mål.

Knallhardt straffet

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Zenit i en omgang russerne hadde mye ball, men Sarpsborg 08 fikk flere gunstige brudd og skapte en enorm, en god og to-tre halvsjanser.

20 minutter ut i andre omgang doblet russerne ledelsen. Også den scoringen føltes unødvendig, for den kom etter at Sarpsborg 08 selv skuslet bort en meget god overgang. I stedet for en stor sjanse riktig vei, ble det brudd og kontring i mot. Rigoni kom til slutt fri ute til høyre, dro seg inn og bredsidet sikkert inn ballen i lengste. Zenit hadde på dette tidspunktet byttet samtlige fra 1. omgang.

Salvesen-scoring

Selv om Sarpsborg 08 i presspillet så bedre ut før pause, var det med drøye ti minutter igjen å spille kampens første sarpescoring skulle komme. Nicolai Næss, som igjen var god for sarpingene, fyrte av med strak vrist fra 35 meter. Treffet var klokkerent og keeper måtte gi retur. På den var Lars-Jørgen Salvesen først og scoret sikkert.

Zenit kontrollerte de siste minuttene og vant kampen 2-1. En god test og periodevis god prestasjon av Sarpsborg 08.