Knuste Viking

Sarpsborg 08 hadde få problemer mot Viking i kveld. De blåhvite vant hele 3-0.

Tre nye scoringer, kombinert med rent bur, gjorde at Sarpsborg 08 vant 3-0. Sarpingene topper dermed tabellen etter tre runder!

Tidlig ledelse

Anders Trondsen gav Sarpsborg 08 en drømmestart da han smalt en kanonkule i krysset fra distanse allerede i det andre minutt. Dette gjorde selvsagt at hjemmelaget fikk kampen inn i sitt spor. De la seg ikke bakpå, men fortsatte å styre begivenhetene i etterkant av ledermålet.

Videoen er ikke tilgjengelig.

Etter et kvarters tid hevet Viking seg noe, men sarpingene var fortsatt i førersetet både i målprotokollen og i banespillet. Det var imidlertid langt mellom de store målsjansene for begge lag.

Ryerson kom til en brukbar heading etter en snau halvtime, men keeper Kristiansen fanget kula i fast grep. Denne sjansen gav nytt liv til Sarpsborg 08, som mønstret opp med et par gode muligheter. Anders Trondsen tråklet seg forbi halve Stavanger, men innlegget ble klarert til corner. Jonas Lindberg, på sin side, klemte til med en knallhard volley som ble slått til side.

Det siste kvarteret av første omgang var ikke spesielt begivenhetsrikt, og 1-0 stod seg til pause. For objektive øyne kunne nok de første 45 minuttene betegnes som nokså kjedelige, men for sarpingene på tribunen var det viktigste at laget ledet og hadde god kontroll defensivt.

Midtstopper-heading og spiss-slegge

Jonas Lindberg  fikk en gedigen mulighet tidlig i andre omgang. De blåhvite vant ballen høyt i banen og svensken fikk god tid til å vende opp og avslutte. En god redning gjorde at 08 bare fikk corner.

Snaut ti minutter senere fikk de blåhvite nettsus for andre gang i kveld. En fin slått corner fra Anders Trondsen endte opp på hodet til navnebror Østli. Midtstopperen headet via keeper og tverrligger før ballen føyk inn i garnet.

Det var over en halvtime igjen å spille, men vestlendingene lå to mål bak og måtte starte å ta større risiko. Innbytter Ole Jørgen Halvorsen var en av de som satt pris på den store boltreplassen. Han hadde allerede skaffet Anders Trondsen en god mulighet, og nå la han til rette for Jonas Lindberg og Patrick Mortensen. Kula gikk fort mellom norsken, svensken dansken, som med bredsiden broderte inn 3-0.

Kampen var nå kjørt for et resignert Viking. De siste 20 minuttene ble en sjarmøretappe, hvor blant annet innbytter Krepin Diatta fikk briljere med sine tekniske ferdigheter og eminente fotballforståelse. Claes Kronberg var riktig nok nær ved å score et trøstemål på sine gamle hjemmebane, men målscorer Anders Østli reddet på streken.

Dermed ble sluttresultatet 3-0.

Eliteserien, 3. runde
Sarpsborg 08 - Viking 3-0 (1-0)
Sarpsborg Stadion

1-0 (2. min.) Anders Trondsen (Patrick Mortensen)
2-0 (56. min.) Anders Østli (Anders Trondsen)
3-0 (68. min.) Patrick Mortensen (Jonas Lindberg)

Gult kort, S08: Ingen

Tilskuere: 4230

Anders Kristiansen – Henri Toivomäki, Sigurd Rosted, Anders Østli, Joachim Thomassen – Anders Trondsen (Krepin Diatta 71. minutt), Matti Lnd Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Jon-Helge Tveita (Ole Jørgen Halvorsen 59. minutt) – Jonas Lindberg (Erton Fejzullahu 80. minutt), Patrick Mortensen