Nedtur på Nadderud

En tidlig utvisning gjorde ting vanskelig for Sarpsborg 08, som tapte 3-0 mot Stabæk.

Serielederen kom for alvor ned på jorda i Bærum. Det ble for tøft å spille med ti mann i en time.

Åpningskvarteret gikk forholdsvis rolig for seg. Begge lag følte seg frem med hensyn til både motstanderlag og humpete underlag. Det var mye stillingskrig og duellspill på midtbanen. Sarpsborg 08 var imidlertid litt mer interessert i å holde ballen langs bakken, mens Stabæk nesten utelukkende slo lange, høye baller.

Avgjørelsen

Halvtimen gikk uten at noen av lagene hadde klart å skape noe som helst. Men så skjedde det noe skjebnesvangert. Joackim Jørgensen mislyktes med et klareringsforsøk, og Ohi fikk fri bane mot mål. Dommer Tore Hansen mente Sigurd Rosted felte spissen, og tildelte ham rødt kort. Dette var en svært omdiskutert situasjon. Det virket å være svært lite kontakt mellom Rosted og Ohi, og det er uvisst om vår midtstopper fikk rødt kort for taklingen alene, eller fordi han såvidt berørte dommeren i etterkant.  Uansett: Ohi tok selv straffesparket, og satt sikkert inn 1-0.

Utvisningen medførte rokkeringer i Geir Bakkes mannskap. Joachim Thomassen ble skjøvet inn på stopperplass og Anders Trondsen tok plass på venstreback. Bortelaget var nå i den kinkige situasjonen at de måtte ta store sjanser fremover, selv om de kun var ti mann på banen - i en hel time.

Vertene var det førende laget resten av omgangen. De var nær ved å øke ledelsen, men Kristiansen reddet skuddet fra Njie og fikk kastet seg over returen rett foran beina på Ohi. Dermed stod det 1-0 halvveis.

Det var en langt mer åpen start på den andre omgangen. Spillet bølget mer frem og tilbake, med halvsjanser i begge ender av banen. Bortelaget var helt klart med i kampen, og på dødballer og innlegg var det fordel 10-mannslaget til 08. Rett etter at sarpingene ropte på straffe for en hands i feltet, kontret Stabæk med en lang ball på målscorer Ohi. Spissen kom alene igjennom, men keeper Kristiansen gjorde seg stor og reddet skuddet. Kort tid senere ville Ohi ha kveldens andre straffe, men denne gangen unnlot Hansen å blåse.

Trenerteamet gjorde endringer for å prøve å kapre minst ett poeng. Krepin Diatta fikk en halvtime i dagens kamp, da han erstattet Patrick Mortensen. Vi fikk også et gledelig gjensyn med Alexander Groven, som spilte en halv omgang i stedet for Henri Toivomäki.

Punkteringen

Med cirka 20 minutter igjen på klokka, satt Ohi Omoijuanfo inn sitt andre mål. Det var labert press på ballfører, unggutten Vetlesen, som lobbet kula inn i feltet til Ohi, som var sikker i boksen.

Vondt ble verre for Sarpsborg 08 helt på tampen, da Ohi fullførte sitt andre hattrick på fire kamper! Nije og Ohi hadde bokstavelig talt en hel halvdel å boltre seg på. De tok kjappeste vei mot mål, og Nije spilte uselvisk lagkameraten på blank kasse.

På overtid kunne det fort blitt 4-0, men Anders Kristiansen vartet opp med en eventyrlig redning på skuddet til Mauritz Hansen. Det var på ingen måte sisteskansens skyld at det ble et 3-0-tap i dag.