Sarpsborg 08 vant 3-0 borte mot Lillestrøm.

Annonse:

Resultater betyr ikke all verden i sesongoppkjøringen, men det er alltid positivt å vinne fotballkamper. I ettermiddag ble det en nokså god gjennomkjøring mot Lillestrøm. Vi har fortsatt litt å jobbe med, men det er blant annet gledelig å se nykomponerte midtstopper- og spisspar som leverer varene.

Høyt tempo fra start

Vi skriver februar, og lagene virket å ha skrudd på intensitetsknappen. Det var høyt tempo, men få sjanser, i første halvdel av første omgangen.

Men så fikk Sarpsborg 08 et noe heldig ledermål. De blåhvite burde nok vært avblåst for hands, men fikk fortsette. LSK mislyktes med flere klareringsforsøk, og til slutt kunne Patrick Mortensen trille ballen i åpent mål.

Hjemmelaget tok initativet etter baklengsmålet, og skapte litt trykk, blant annet på cornere og lange innkast. Den aller største muligheten var det likevel 08 som skapte like før pause. Rashaad Muhammed fikk vist frem den enorme farten sin og dyttet ballen til Patrick Mortensen, som fikk to sjanser til å bli to-målsscorer, men de gulkleddes keeper reddet begge forsøkene.

Saken fortsetter etter bildeserien:

Lillestrøm skapte en stor sjanse i sluttsekundene, men kunne ikke forhindre at det stod 0-1 midtveis.

Med et helt nytt lag på banen - bokstavelig talt, men byttet samtlige spillere - var gjestene førende i innledningen av andre omgang. Alexander Ruud Tveter kom til en fin avslutningsmulighet, men skuddet traff ikke innenfor treverket.

Banespillet jevnet seg fort ut, og midtveis i omgangen fikk Gary Martin en god sjanse på en dødball. Headingen gikk imidlertid via en blåhvit og til corner. Et skummelt frispark fra 17 meter gikk også via en motspiller og til corner.

To kjappe scoringer på tampen

Snaut ti minutter før slutt doblet Sarpsborg 08 ledelsen. Fint spill mellom Kristoffer Larsen og Ole Jørgen Halvorsen, og et godt innlegg fra sistnevnte, gjorde at Ronnie Schwarz kunne fullføre et godt løp med en sikker scoring.

Fem minutter senere fikk Ole Jørgen Halvorsen gå upresset, og da klemte han til. Skuddet gikk via stolpen og i nettet.

Bortelaget holdt godt unna defensivt gjennom hele kampen, og greide å holde nullen. Dermed ble sluttresultatet 0-3.

Første omgang:
Aslak Falch - Nikola Tkalkic , Joonas Tamm, Joackim Jørgensen (Bjørn Inge Utvik, 15. min), Joachim Thomassen - Rashad Muhammed, Matti  Lund Nielsen, Usman Muhammed, Tobias Heintz - Patrick Mortensen, Mikkel Agger

Andre omgang:
Stefan Cupic - Jon Helge Tveita, Orri Sigurd Omarsson, Bjørn Inge Utvik, Amin Askar - Ole Jørgen Halvrosen, Kristoffer Zachariassen, Gaute Vetti, Kristoffer Larsen - Alexander Ruud Tveter, Ronnie Schwarz (Ismael Colibaly, 85.min)