Komfortabel seier mot Nordstrand

Sarpsborg 08 vant 3-0 i cupens andre runde.

En godt gjennomført kamp endte med at Sarpsborg 08 vant 3-0 borte mot tredjedivisjonslaget Nordstrand. Dermed står klubbens navn på en av lappene som trekkes for tredje runde i Norgesmesterskapet.

Sarpsborg 08 tok ikke overraskende initiativet i kampen fra start. Hjemmelaget hang imidlertid godt med på tempo og fysikk, og viste tidvis prov på fint spill, også på 08s halvdel. Blant annet kom Jatta til en god målsjanse inne i boksen.

Det tok en god stund før sarpingene skapte store muligheter, men da uret nærmet seg 30, begynte man å rulle opp gode sjanser. Keeper hadde en flott redning på Jarls skudd fra syv meter, etter et hjørnespark fra Næss. Fardal Opseth smalt et frispark fra langt hold rett i tverrliggeren. To gode dødballmuligheter der, altså.

Kaptein Dyrestam stanget inn ledermålet

Og det var også på dødball at gjestene tok ledelsen i det 34. spilleminutt. Næss servet fra høyre. Dyrestam - med kapteinsbindet rundt armen - steg til værs og headet ballen via gresset og i nettaket.

Bortelaget hadde en god avslutning på omgangen. Mendy kombinerte fint med Wichne og Skålevik, men avslutningen hans ble blokkert av en forsvarsspiller. Så vant unggutten ballen høyt i banen, noe som endte med at Fardal Opseth kunne ta med seg ballen alene mot mål, men skuddet traff over tverrligger.

Det stod 0-1 til pause.

Fardal Opseth og Salètros fant nettmaskene.

Nordstrand var nok fornøyd med at det bare stod 0-1 til pause, men kun et drøyt minutt etter sidebyttet doblet Kristian Fardal Opseth gjestenes ledelse. Jarl var sterk i kroppen, og ballen gikk fort frem til angrepsspilleren, blant annet gjennom en hælflikk fra Pàlsson.

I minuttene etter scoringen hadde Opseth et skudd som gikk rett på keeper, mens Jatta vendte innover i feltet og fikk avslutningen sin blokkert av Jarl. Etter dette gikk vi inn i en roligere og litt mer rotete fase av kampen, hvor det også ble gjort noen spillerbytter.

En av de som hadde kommet inn var Anton Salètros. Midtveis i omgangen satt han Sarpsborg 08s tredje scoring for kvelden. Svensken var sikker i avslutningsøyeblikket etter en god gjenvinning og godt gjennomspill av Skålevik, samt et presist innlegg fra Eirik Wichne.

Kampen var i realiteten kjørt nå, og det ble stort strekk i begge lag. En annen innbytter, Sulayman Bojang, skapte masse trøbbel med sin enorme hurtighet. Avleveringene var av varierende kvalitet, men kvarteret før slutt var innlegget mot Soltvedt hardt og presist. Volleyskuddet ble imidlertid stoppet på mesterlig vis.

Flere scoringer ble det ikke. Sluttresultatet ble altså 0-3.