Komfortabel seier mot Vålerenga

Over 6000 mennesker så Sarpsborg 08 vinne fullt fortjent 3-0 mot VIF.

Det var en fantastisk mandagskveld på Sarpsborg Stadion. Sola skinte, den nye tribunen sørget for ny publikumsrekord og bra stemning, og også denne gangen ble alle tre poengene værende igjen i Olavs by.

08 ut i 100

Det var en mildt sagt tempofylt og begivenhetsrik start på oppgjøret på Sarpsborg Stadion, og det var hjemmelaget som tok kommandoen. Man spilte seg fint rundt på kant ved mange anledninger, og etter 17 minutter satt også scoringen. Ole Jørgen Halvorsens innlegg var millimeterpresist, Patrick Mortensen var umarkert, og headingen satt sikkert i nettet.

Sarpsborg 08 så ingen grunn til å legge seg bakpå etter scoringen. Balltempoet og presisjonen ble opprettholdt, samtidig som man nektet Vålerenga å få til noe særlig av sitt spill. Både Patrick Mortensen og Matti Lund Nielsen gikk i bakken inne i feltet, men det ble ikke blåst straffespark i noen av situasjonene.

Med snaut ti minutter igjen av den første omgangen, satt plutselig kombinasjonene for VIF. Ejuke fant Johnson, som vendte opp og fyrte av et godt skudd, men Aslak Falch hentet frem en god redning. Gjestene var mer med i kampen på tampen av omgangen, men skapte ikke mye utover den nevnte muligheten, og sarpingene ledet fortjent 1-0 midtveis.

Mens starten av første omgang var fartsfylt og med 08-initiativ, var starten av den andre mer oppstykket og jevnspilt. I det 63. spilleminuttet skapte imidlertid vertene en stor mulighet. Zachariassen headet ned til Mortensen, som fant Agger som hadde kommet på et løp på tvers i boksen. Sistnevnte siktet mot lengste kryss, men avslutningen gikk litt fort langt til høyre.

Tveita-magi

Avslutningen til Jon-Helge Tveita var det derimot ingenting å utsette på, og ei heller forarbeidet. Spiller nummer 22 mottok ballen ved midtstreken, avanserte flere titalls meter og flere motspillere og hamret ballen i krysset.

Hjemmelaget hadde dermed en to-målsledelse med en halv omgang igjen å spille. I motsetning til ved det første målet, valgte nå sarpingene å legge seg lavt og dra ned tempoet. Det virket som en lur strategi - oslolaget hadde tilnærmet null og niks å komme med.

Mortensen ble to-målsscorer

På overtid punkterte også Patrick Mortensen kampen med sin andre scoring for kvelden. En god Mikkel Agger hadde gått av banen, men med innbytter Ronnie Schwartz hadde man fortsatt dobbel dose dansk dynamitt på topp. Schwartz viste meget godt overblikk der han fant Mortensen i returrommet, og avslutningen på første berøring broderte seg inn i hjørnet.

En godt gjennomført fotballkamp endte med 0 baklengs, tre scoringer og tre poeng for de blåhvite.