Krepin Diatta klar for Sarpsborg 08

- Vi har signert et kjempetalent, sier sportssjef Thomas Berntsen.

18 år gamle Krepin Diatta har i dag skrevet under papirene som gjør han til Sarpsborg 08-spiller de fire neste sesongene.

Annonse:
Midtbanespilleren, som kan bekle både en kant-, sentral- og offensiv midtbaneposisjon, imponerte voldsomt under sitt treningsopphold i klubben tidligere i vinter.

Fast på Senegal U20

- Det var en gjennomgangsmelodi både hos spillere og trenere - det var noe spesielt med Krepin. Nå gleder vi oss til å få ham til Sarpsborg og bli enda bedre kjent, sier Berntsen.

Diatta er i disse dager i Afrika for å spille Afrikamesterskap for Senegals U20-landslag. I de siste to oppkjøringskampene har han dunket inn to scoringer og notert seg for en målgivende pasning. Mesterskapet starter mandag.

Se scoringen (1-0) og pasningen til straffen (2-0) fra sist kamp her:

- Krepin er en bunnsolid spiller. Til tross for sin unge alder, er han på mange måter en temposetter allerede. Det ligger latent for ham, noe vi også så de få minuttene han fikk mot Lillestrøm. Det var en periode vi nesten var litt bekymret for å snakke ham for mye opp som prøvespiller, men nå er alt i orden. Han blir Sarpsborg 08-spiller og det gledelig. Vi har signert et kjempetalent, sier sportssjefen.

Oppfordrer til tålmodighet

Som likevel oppfordrer til tålmodighet.

- Vi snakker om en gutt som fylte 18 år i går. Han kommer fra Senegal til kalde Norge, kunstgress og nye omgivelser. Med afrikanske spillere er hva vi gjør som klubb vel så viktig som spillerens kvaliteter, mener Berntsen.

- Vi må stille opp og ta ham vel i mot, men det blir neppe et stort problem. Krepin behersker godt engelsk og er en kjempegutt. Jeg tror han raskt vil adaptere seg til et liv i Sarpsborg.

Krepin Diattas Senegal starter i morgen med Afrikamesterskapet. Når unggutten kommer til Sarpsborg er foreløpig uvisst, men går laget langt, er han trolig på plass rundt 12. mars.

Krepin.jpg
BLIR BLÅ: Krepin Diatta (i midten) sammen med sin agent Youssapha Fall og sportssjef Thomas Berntsen. (Foto: Alexander Klaussen)
Annonse fra Eliteserien: