Krepin Diatta

Krépin Diatta solgt til Club Brugge

Sarpsborg 08s senegalesiske stjerneskudd er solgt til Club Brugge i det som er tidenes største overgang for Sarpsborg 08.

- Sportslig skulle vi selvfølgelig ønsket å beholde Krépin. Når det er sagt, er dette et salg vi er stolte av. Vi har hatt mulighet til å selge ham tidligere, men har ventet inn det vi mener er riktig bud. Nå har vi landet en avtale som innebærer historiens største Sarpsborg 08-salg, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Sikret videresalgsavtale

Sarpsborg 08 ønsker ikke å kommentere salgssummen, men bekrefter at salget av Diatta føyer seg inn i rekken som et av de største i norsk fotball på 2010-tallet.

Annonse:
- Disse avtalene er gjerne tredelt. Vi får først et overgangsbeløp, mens det i tillegg ligger en eventuell oppside i bonuser. Dette inngår i avtalen med Club Brügge, sier Berntsen.

Hva angår videresalgsavtale, er denne ofte vanskelig å få gjennom i internasjonale overganger. Får man det først gjennom, er prosentsatsen ofte lavere enn mellom norske klubber. Uten å gå i detalj på størrelse, kan Berntsen bekrefte at Sarpsborg 08 har fått på plass en god avtale.

Viktig signal til andre talenter

- Vi er fornøyd med prosentene vi har forhandlet fram. Når vi selger spillere, er dette viktig for oss. Jo yngre de er, desto viktigere blir det, sier han.

Krépin Diatta ble hentet til Sarpsborg 08 før 2017-sesongen, men skulle først bli skikkelig varm i trøya fra sommeren av. Derfra og ut har den offensive spilleren vært svært god i den blåhvite drakta.

- For Sarpsborg 08 som klubb er dette et viktig salg. Ikke nødvendigvis fordi vi trenger pengene, men fordi signalet vi sender ut er så utrolig sterkt. Sarpsborg 08 er tuftet på å hente rimelig, videreforedle og selge. Det gjør oss attraktive blant unge talenter, men også blant mer rutinerte spillere. Jeg synes vi har lykkes godt. Salget av Krépin er ytterligere en bekreftelse på det, sier Berntsen.

Krépin Diatta er enig med Club Brugge om en 4,5-årsavtale. 18-åringen reiser fra Afrika til Belgia tidlig neste uke for å gjennomføre sin medisinske test og med det sluttføre avtalen.

Annonse fra Eliteserien: