Kristiansund vant komfortabelt

KBK vant fullt fortjent 4-1 mot Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 har sluppet inn tretten mål på de tre siste bortekampene. I dag var man heldig som holdt nullen lenge, før det brått rant inn tre kjappe. På overtid ble det en scoring til hvert av lagene.

Holdt nullen før pause

Allerede ett minutt inn i kampen smalt det i Aslak Falchs høyre stolpe. Det var Faris som hamret løs etter et fint gjennomspill av vår tidligere lagkamerat Amin Askar.

Det tok tyve minutter før vi fikk den neste store sjansen - også den til Kristiansund. Pellegrino fikk heade umarkert, men Falch flakset med fingertuppene og fikk flikket ballen over tverrligger. Så var det Jørgen Strand Larsen sin tur til å heade, etter innlegg fra Soltvedt. Headingen gikk utenfor stolpen.

Hodestøtene fortsatte på Kristiansund Stadion - for det aller meste fra hjemmelagets side. Sørmo hadde et av det farlige slaget fra kloss hold. Samme mann traff også stolpen med et rapt skudd. Flere av lagkameratene hans hadde også farlige skuddforsøk, men det ble ikke scoring på verken Sørli, Hopmark eller Faris Pemi.

Oppsummert var første halvdel av første omgang jevnspilt og nokså positiv sett med 08-øyne. De siste 20-25 dreide derimot det meste seg om Kristiansund. KBK skapte flere store sjanser, og sarpingene var heldige som fikk gå til pause på stillingen 0-0.

Der hjemmelaget hadde en stor sjanse etter ett minutt av den første omgangen, hadde gjestene en tilsvarende på samme tidspunkt i den andre. Mos kom alene igjennom og rundet keeper, men avslutningen ble stoppet på streken av midtstopper Coly.

Tre baklengs på ti minutter

Sarpsborg 08 kunne altså fått en herlig start på andre omgang. I stedet endte det med tre kjappe i feil nett. Samtlige var av det billige slaget.

1-0: Dyrestam hadde et svakt tilbakespill som ble plukket opp av Pemi. Falch felte spissen, og makker Pellegrino var sikker fra straffemerket.

2-0: Ødegaard fikk ikke klarert et innlegg fra høyre, og tidligere 08-spiller Liridon Kalludra plasserte kula i garnet.

3-0: Halvorsen trodde han skulle få frispark, og plukket opp ballen med hendene. Dommer dømte frispark motsatt vei for hands - et frispark som Pellegrino curlet i krysset fra langt, skrått hold.

Etter å ha sluppet unna baklengsmål under sjansekavalkaden før hvilen, gjorde nå en rekke personlige feil at laget slapp inn tre på ti minutter.

I kampens siste ordinære spilleminutt fikk Jørgen Strand Larsen en deilig scoring. Et fint gjennomspill fra Lindseth ble tatt elegant ned på brystet, og chip-avslutningen var av høy klasse.

Det ble imidlertid ikke kampens siste scoring. KBK satt sin fjerde for kvelden på overtid, da den 16 år gamle debutanten Oskar Sivertsen dro seg inn i banen og satt en fin scoring.

Dermed endte det med stygge sifre på fremmed gress nok en gang.