Kruttsterk prestasjon mot russisk storlag

0-1-tap til tross: Et toppet Lokomotiv Moskva ble periodevis rundspilt av Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 startet kampen mot den russiske storklubben på imponerende vis. Før det var spilt fem minutter, hadde sarpingene produsert to store muligheter. Den første ved Steffen Lie Skålevik etter ett minutt. Spissen kom på et flott løp skrått i boks og fikk til en brukbar avslutning fra spiss vinkel, men keeper reddet fint.

Kjøp sesongkort her!

Angrepet etter var det Jonathan Lindseths tur. Nysigneringen var neppe klar over hvor god tid han faktisk hadde da han fra skrått hold blåste ballen over. Målet var i realiteten åpent og Lindseth var selv upresset. Der kunne det fort stått 1-0.

Kjennetegnet for mye av Sarpsborg 08s spill, er det intensive, høye presset. Det så ut til å stresse russerne kraftig, for de første 15 minuttene var det kun Sarsborg 08 det handlet om.

Lokomotiv Moskva spilte seg litt mer inn i det påfølgende kvarteret, men skapte ingenting på et kompakt og godt Sarpsborg 08. I stedet var det Sarpsborg 08 som ble tildelt et straffespark etter 23 minutter etter en felling av Zachariassen. Dessverre ble forsøket fra Halvorsen reddet, men førsteomgangen til Sarpsborg 08, som endte 0-0 mot et tilnærmet toppet Lokomotiv Moskva, luktet det svidd av.

Saken fortsetter etter bildeserien:

En skulle kanskje tro at Sarpsborg 08 fikk løpt fra seg før sidebytte, men det første kvarteret etter pause regelrett rundspilte man russerne. Steffen Lie Skålevik, Jørgen Strand Larsen, Strand Larsen og Skålevik hadde begge gode muligheter før timen var spilt, men gode prestasjoner i det russiske forsvaret hindret scoring.

Fra timen spilt kom russerne mer med i kampen. De fikk en scoring annullert for offside og hadde to store muligheter på rappen - blant annet da stopperkjempe Corluka blåste ballen over åpent mål etter en dødball.

Avgjorde i siste minutt

Med kvarteret igjen å spille kom Sarpsborg 08s neste, store mulighet. Jonathan Lindseth steg til værs i boksen og headet godt, men russernes keeper reddet strålende nede ved stolperota.

Minuttet før slutt ble Lokomotiv Moskva tildelt straffespark etter en duell mellom russernes spiss og Bateau. Det påfølgende straffesparket ble satt sikkert i mål til 0-1. Et flatterende resultat i en kamp Sarpsborg 08 i store, store perioder leverte meget godt.