Kyle Lafferty klar for Sarpsborg 08

193 centimeter over bakken og en ekte kriger på banen. Kyle Lafferty er hentet inn som Sarpsborg 08s nye spiss ut året.

Annonse:

- Jeg er her for å score mål og jobbe knallhardt for laget og klubben som jeg har fått et veldig godt inntrykk av. Tross tapet mot Strømsgodset, mener jeg det var en del positivt. Laget spilte kanskje ikke sin beste kamp, men det var muligheter for scoringer der. Jeg vil komme med noe annerledes og en erfaring jeg håper laget vil nyte godt av, sier den nordirske nysigneringen.

Tar man en titt på Laffertys CV, ser man raskt at 31-åringen har vært med på mye. I EM-kvalifiseringen før 2016-mesterskapet scoret Lafferty syv mål og noterte seg for én assist på de ni kvalikkampene han spilte for Nord-Irland da laget gikk til EM. 

Klar for å gi motstanderne juling

- Jeg er en stor, sterk spiss. Jeg vet at det kommer tøffe kamper, men er alltid klar for en fight. Det kommer til å bli 90-minuttere med «tough battles», men jeg skal alltid gå av banen og ha gitt maks. Jeg skal sørge for at de rundt meg har fått juling. Jeg er her for å være med på redde klubbens plass i Eliteserien og det gleder jeg meg veldig til. Jeg håper vi kan starte allerede på søndag med tre poeng og kanskje en scoring eller to. Dette skal vi klare, sier han offensivt.

- I Kyle Lafferty får vi inn en spiller med nærmere 500 kamper på godt nivå. Han har 70 a-landskamper og 20 scoringer for Nord-Irland. Lafferty er en høyreist tøffing som ofrer hodet i begge bokser. En real kriger vi håper å få glede av ut sesongen, sier sportssjef Thomas Berntsen om nysigneringen.

Håper på Lafferty-effekt

Av klubber, har han blant annet spilt for Burnley, Heart of Midlothian, Norwich, Palermo og senest Rangers.

- Lafferty kommer med en ballast vi håper og tror skal være med på å vippe kampene i vår favør. Han er en spiller som kliner til i duellene. Det blir noen gule kort, men også mange scoringer. Vi tror dette blir veldig bra, sier Berntsen.

Toppbanner_Sarpsborg08_Viking

 

Annonse fra Eliteserien: