Lars Bohinen er ny Sarpsborg 08-trener

Lars Bohinen ble søndag presentert som Sarpsborg 08s nye trener.

51-åringen overtar stafettpinnen etter Micke Stahre og har skrevet under en kontrakt ut 2021-sesongen.

- Lars var en mann som veldig raskt var i tankene våre da det ble klart at Micke ville søke nye utfordringer. Vi får inn en trener som kjenner norsk fotball, Sarpsborg 08 og våre foretrukne spillesystemer godt. Lars er tillegg hardtarbeidende og veldig motivert for denne oppgaven, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Som legger til:

- Normalt ville vi hatt en grundigere prosess før ansettelsen av en hovedtrener. Det er også årsaken til at vi i første omgang skriver en kontrakt ut 2021-sesongen med Lars Bohinen. Med det sagt, har vi veldig tro på at dette blir et fruktbart og godt samarbeid som meget vel kan bli forlenget. Lars er på plass på feltet allerede mandag og starter jobben inn mot Brann-kampen førstkommende søndag.

Lars Bohinen kommer til Sarpsborg 08 etter å ha senest jobbet for AaFK. Der ble han i 2019 kåret til årets trener i OBOS-ligaen for prestasjonene som førte tangotrøyene tilbake til Eliteserien. Bohinen har også gjort suksess i Sandefjord hvor han tok klubben til fornyet kontrakt i Eliteserien i 2017 etter opprykket fra OBOS-ligaen i 2016.

- Vi tror Lars vil være med å videreutvikle spillsystemet vårt. Han kjenner blant annet 3-4-3-systemet ut og inn og har praktisert flere varianter av dette. Under samtalene vi har hatt, har han også gitt et solid inntrykk på hvilke parametre han mener vi må utvikle. Vi ønsker å stå høyere i banen, være intensive og underholde publikummet vårt. Med gjenåpningen av arenaene utover sommeren, tror vi det blir mange deilige kamper på Stadion, sier Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: