Blytungt i nord

Tromsø rundspilte et nykomponert Sarpsborg 08 og vant hele 5-0.

Trenerteamet gjorde hele syv endringer på laget som slo Vålerenga for en uke siden. Det var slett ingen dårlige fotballspillere som fikk sjansen i dag, men den relasjonelle dimensjonen i spillet ble tydelig svekket. De blåhvite røk på fem baklengs uten å være spesielt nære å score selv.

Marerittstart

Det er tøft å vinne fotballkamper når du slipper inn to mål det første kvarteret. Det var nøyaktig hva som hendte for Sarpsborg 08 i kveld. I det trettende minutt stanget Simen Wangberg en corner i mål. Kun tre minutter senere fikk Christian Landu Landu to muligheter, og pirket inn 2-0.

Vondt ble verre

Man skulle tro denne kalddusjen var en vekker for våre gutter i det kalde nord, men den gang ei. Det tok ikke mer enn ti minutter før den tredje ballen måtte hentes ut av garnet bak Anders Kristiansen. Både forsvars- og keeperspill var mildt sagt "så som så" da Lehne Olsen fant Mushaga Bakenga mutters alene foran det tomme buret.

4-0 satt fire minutter før pause. Igjen var det Wangberg med hodet etter en dødball.

Så gikk endelig pausesignalet, slik at vi kunne få et kvarters pause fra denne uutholdelige lidelsen.

Kampen var for lengst avgjort, men Tromsø strødde salt i såret et snaut kvarter inn i den andre omgangen. Etter klabb og babb endte ballen opp hos Mikael Ingebrigtsen, som vippet ballen elegant opp for seg selv og smalt inn 5-0.

Trenerteamet satt inn Ole Jørgen Halvorsen og Krepin Diatta - spillere som tilførte laget litt etterlengtet gnist i regntunge Tromsø. De kunne likevel ikke forhindre smultring i målprotokollen.

På en nitrist dag for sarpingenes del, er det på sin plass å gratulere gode og effektive Tromsø med en flott prestasjon og tre viktige poeng.