NTB_ou_5xYK6iNU

Ledet lenge, men tapte i Molde

Sarpsborg 08 leverte lenge en fantastisk cupkamp i Molde, men et rødt kort midtveis i 2. omgang gjorde det vanskelig.

For tredje gang på fire cupsesonger var Sarpsborg 08 i Molde for å måle krefter i NM. I motsetning til de siste sesongene, klarte Sarpsborg 08 å være med fra start.

Det skal sies at Molde satte inn et trykk i åpningsminuttene og produserte et par halvfarligheter de første fem-seks minuttene. Sarpsborg 08 sto imidlertid i mot og spilte seg sakte, men sikkert inn i oppgjøret.

Eirik Wichne var mannen som kom til Sarpsborgs første sjanse. Etter en god kontring ble høyrebacken spilt fri av Ørjasæter, men skuddet fra skrått hold ble reddet av keeper.

Reddet av keeper, ble ikke kanonkula til Peter Reinhardsen i det 33. minutt. Etter et vakkert angrep ble mannen som for dagen spilte høyrekant tredd gjennom av Stefan Johansen. Han dro seg inn i banen og klinket kula i lengste kryss med venstrefoten. Et kremmerhus!

Sarpsborg 08 forsvarte seg godt resten av omgangen og gikk til pause med en 1-0-ledelse.

To raske scoringer

I likhet med i 1. omgang, kom Molde offensivt ut fra startblokkene. Denne gangen skulle de også få uttelling. Kristian Eriksen kom til avslutning fra 18 meter. Ballen gikk via beina på en Sarpsborg 08-spiller og i lengste hjørne bak Ilic.

De for kvelden sortkledde sarpingene lot seg ikke ryste av den grunn. Minuttet etter var Sarpsborg tilbake i ledelsen. Igjen var Stefan Johansen sterkt delaktig da han med en nydelig vektet pasning spilte Ørjasæter fri til venstre. Kantspilleren dro seg flott inn og hamret ballen i korthjørnet.

Molde kom få strakser etter til et fet mulighet, men skuddet mot lengste ble strålende reddet av Ilic.

Nok et rødt kort i Molde

Det har vært to ting som har preget Sarpsborg 08s kamper i Molde de siste årene: Tidlige baklengs og røde kort. Tidligere scoringer imot unngikk Sarpsborg, men dessverre ikke rødt kort. En uheldig Sondre Ørjasæter kom for sent inn i en duell midtveis i 2. omgang og fikk sitt andre gule kort.

Molde satte Magnus Wolff Eikrem inn med 25 minutter igjen å spille. Hjemmelagets nummer syv var nære etter 71 minutter, men skuddet mot lengste ble strålende stoppet av Ilic.

Et par minutter senere klarte ikke Ilic å stoppe Molde. En corner fra Eikrem endte hos Anders Hagelskjær på bakre som avsluttet via serberen og i mål til 2-2.

Vondt skulle bli til verre tre minutter senere da Magnus Wolff Eikrem bøyde et frispark fra 16,5 meter i lengste hjørne til 3-2.

Like etter scoringen, spilte Sarpsborg seg fram til en stor sjanse. Zekhnini slo ut mot Reinhardsen som avsluttet via en motspiller og like over.

I stedet for 3-3, var det Molde som skulle øke ledelsen. Eirik Hestad var sist på ballen etter en hurtig overgang og satte inn 4-2.