Leif Tsolis er damenes nye hovedtrener

Sarpsborg 08s damelag har fra 1. November ansatt Leif Tsolis som ny hovedtrener for damene. Tsolis  har blant annet bakgrunn fra Vålerengas damelag i Toppserien.

Annonse:

Tsolis gleder seg til å ta tak i oppgavene som nå venter han i 08.

- Det første blir å planlegge sesongoppkjøring og kartlegging av spillere frem til jul, kan Tsolis fortelle.

Sjef for utviklingsavdelingen Erland Johnsen forteller at han er veldig fornøyd med å ha landet Leif Tsolis som hovedansvarlig for damelaget i 08.

Johnsen forteller at Tsolis har en sterk bakgrunn både fra Vålerengas damelag og ved eget akademi i Spania.

Vil til 1. divisjon innen to år

Tsolis kommer inn i klubben med en klar ambisjon om å løfte damene til 1. divisjon.

- Dette kan skje allerede neste år, forhåpentligvis senest om to år, forteller leif.

- Det må samtidig jobbes med å skape en god treningskultur og at alle skal dra i samme retning, sier han.

Legger ned 3. divisjonslaget

Damelaget velger å avslutte 3. divisjonslaget etter denne sesongen.  Det skal tenkes litt yngre i klubben samt skape en vei fra akademiet og opp til damelagets A-lag.

- Det blir bra med ett regionalt jenter 17 lag. De skal følges veldig nøye med på med tanke på kunne ta steget opp mot ett A lag, forteller Tsolis og forteller til at det er bra at de får en god kamparena.

Johnsen bekrefter at det nå skal bli en ordentlig trapp fra jentene starter opp i klubbens akademi når de er 12 år via Jenter 17 og opp til damelaget og sier at det er mye spennende som skjer på damesiden. 

- Det er mye spennende på damesiden, starter jenter 17 lag. Det skal bli en ordentlig trapp fra jentene er 12 fra akademi, jenter 17 og opp til damelaget.  Og ambisjonen er å rykke opp til første divisjon så fort som mulig.

Annonse fra Eliteserien: