Lekte seg med Kongsvinger

Sarpsborg 08 feide OBOS-ligaklubben av banen på Stadion.

Sarpsborg 08 tok styringen i kampen mot Kongsvinger fra første minutt. I en ny 3-4-1-2-formasjon fikk Sarpsborg 08 mye ballinnehav. Sarpingene hadde ball hele veien før sidebytte, men slet med å skape de aller største sjansene.

Kjøp sesongkort for 2019 her!

Man kom dog nære to ganger ved Matti Lund Nielsen før 20 minutter var passert, men dansken ble stoppet av keeper i tillegg til å ha et skudd som gikk rett utenfor krysstolpen.

40 minutter ut i kampen tok sarpingene ledelsen da Kristoffer Zachariassen gikk i bakken og hoveddommer Døvle pekte på straffemerket. Ole Jørgen Halvorsen ventet ut keeper og scoret sikkert.

Nevnte Zachariassen og Steffen Lie Skålevik kombinerte flott rett før pause og sistnevnte kom seg til en god sjanse, men uten tellende resultat. 1-0 sto seg til pause.

Ut i hundre etter pause

Fra sidebytte gikk Sarpsborg 08 ut i hundre. Allerede etter ett minutt doblet vertene ledelsen. Jonathan Lindseth spilte Jørgen Strand Larsen fri i bakrom. Spissen trakk seg inn fra venstre og dunket kula i lengste kryss med en nydelig avslutning.

Få minutter senere var unggutten involvert igjen. Wilmer Azofeifa brøt ballen høyt i banen, fikk den til Strand Larsen som la igjen. Alene med keeper var Azofeifa iskald og satte inn sin første scoring i 08-drakt.

Styrte alt

Sarpsborg 08 fikk virkelig fart på angrepsspillet etter sidebytte mot det som lignet et slitent Kongsvinger. 3-0 ble til 4-0 i det 61. minutt. En strålende kontring endte med en flott pasning fra Zachariassen mot Strand Larsen som sikkert satte inn sitt andre for ettermiddagen.

Hjemmelaget skapte flere store sjanser også i de påfølgende minuttene. Zachariassen brant en stor mulighet alene med keeper, mens Salvesen var farlig frampå et innlegg fra Zachariassen like etter.

Kongsvingers første sjanse kom med kvarteret igjen å spille. Rødtrøyene brøt et svakt innkast og kontret. Det sendte dem alene med Falch. Avslutningen ble satt i tverrligger og ut.

Sarpsborg 08 økte etter en ny, fantastisk overgang der Salvesen prikket Halvorsen som kom stormende motsatt. Sistnevnte dunket inn sin andre scoring. Vakkert!