Louise Rodgers Holte

Louise er Sarpsborg 08s nye mentale trener

Sarpsborg 08 har ansatt Louise Rodgers Holte som mental trener rundt a-lag herrer.

- Sarpsborg 08 tok kontakt i romjula og sa dette var noe de ønsket inn i teamet igjen. Klubben hadde gode erfaringer fra perioden med Trond Lunåshaug, så nå blir det å bygge videre på det. Jeg kjente at jeg ble veldig trigget av det sportslige her, sier Louise Rodgers Holte.

Annonse:
Klubbens nye mentale trener har 15 års erfaring som fysisk trener og har jobbet mye med yngre utøvere. To sesonger har hun vært involvert i OBOS-ligaen, mens hun de siste seks årene har jobbet mer som mental trener. Med utøvere innenlands og utenlands, har hun god erfaring innenfor området. 

Samtalepartner for spillerne

- Jobben handler om å optimalisere. For noen er det spenningsregulering inn mot kamper, for andre er det evne til å refokusere, mens det for andre kan være ting som skjer utenfor banen som de trenger en samtalepartner å snakke med det om. Jeg tar utgangspunkt i hele mennesket og gjør de mest mulig klare. Vi jobber med målsettinger inn mot treningsøktene og tar steg for steg, sier hun.

Saken fortsetter etter videoen:


Det var sportssjef Thomas Berntsen som tok kontakt med Rodgers Holte for å knytte hennes kompetanse til klubben rundt årsskiftet.

- Å få inn en mental trener er vi trygge på at gir oss et solid løft. Louise har solid erfaring, hun har jobbet med flere topputøvere både individuelt og kollektivt. Dette kommer til å komplettere trenerteamet og ferdighetene på en god måte.

- Louise skal kombinere jobben i Sarpsborg 08 med andre oppgaver hun har, men er ansatt i en 50 prosents stilling hos oss. Det har vært viktig for oss å få på plass en ny mental trener, sier sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: