Lundqvist sikret seier i Fredrikstad

Sarpsborg 08 vant i Plankebyen.

Sarpsborg 08 startet kampen i Fredrikstad best og tok tidlig tak om ballen. Mot et defensivt godt organisert FFK-lag slet imidlertid sarpingene med å skape det helt store.

Sarpsborgs første sjanse kom etter 12-13 minutter da Victor Torp plutselig fikk stå alene på elleve meter. Avslutningen gikk dessverre via en motspiller og like utenfor.

De blåhvite hadde som sagt mye ball i starten av kampen. Også Ramon Pascal Lundqvist fikk en god mulighet, men igjen fikk FFK klarert.

Førsteomgangen dreide seg i det store og hele om akkurat dette. Sarpsborg hadde ball og FFK kontret når de fikk muligheten. Ludvig Begby fikk en god mulighet etter drøye halvtimen, men skuddet ble stoppet av Vidtun Nilsen.

0-0 var resultatet halvveis.

Flere store sjanser

Andreomgangen startet ganske så likt, og allerede etter drøye tre minutter fikk Gustav Mogensen en stor sjanse. Dansken kom seg foran sin oppasser og stupheadet et Simon Tibbling-innlegg like utenfor.

Sarpsborg 08 tok mer og mer over og skapte mer og mer utover omgangen. Etter drøye kvarteret fikk Victor Torp muligheten fra 18 meter, men avslutningen gikk like utenfor.

Like etter trodde alle frammøtte at Sarpsborg 08 tok ledelsen da ballen havnet hos Anton Skipper etter en corner. På en eller annen merkelig måte fikk FFK-keeperen reddet - noe han også gjorde mesterlig et par minutter senere. Peter Reinhardsen avsluttet godt mot lengste, men Jenssen reddet på ny.

Lundqvist-scoring

Etter 81 minutter kom scoringen for Sarpsborg 08. Christopher Bonsu Baah tredde fri Martin Høyland som slo ballen 45 grader ut til Ramon Pascal Lundqvist. Svensken hamret ballen opp i nettaket på direkten.

Det var en spillesugen Joachim Thomassen som var tilbake etter sin langtidsskade. På overtid kom kapteinen til en god mulighet etter et fint angrep, men skuddet ble fint stoppet av keeper. Den påfølgende corneren ble også farlig. Utvik headet, Jenssen reddet.