Lynhurtig costaricaner klar for Sarpsborg 08

Pablo Arboine (20) fikk landslagsdebuten for Costa Rica i februar. Nå har skrevet en treårsavtale med Sarpsborg 08.

Annonse:

- Vi har kommet i kontakt med Arboine gjennom det samme nettverket som hjalp oss med å lande Wilmer Azofeifa. I Pablo Arboine får vi en lynhurtig midtstopper som også kan spille back. Han er intens i spillestilen og besitter god duellkraft selvom han er under 1,80 høy, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Kjøp sesongkort for 2019 her!

I 2015 testet Arboine til elleville 10,4 på en 100-meterstest i hjemlandet.

- Han komplimenterer en allerede god midtstoppersetting med sin ekstreme hurtighet, sier sportssjefen.

Saken forstetter etter videoen: 


Arboine kommer til Sarpsborg 08 fra samme klubb som Azofeifa - Santos - hvor han nå har vært kaptein. Etter en lang flytur fra Costa Rica, ankom han spillerhotellet i Marbella natt til fredag.

- Dette er en sjanse jeg har drømt om i mange år. Sarpsborg 08 er et lag som kjemper om alt - å bli mestere og være i toppen. I tillegg har de levert godt i Europa League. Jeg er glad for å være på plass, sier 20-åringen til sarpsborg08.no.

Flere klubber ønsket Arboine

I kampen om å lande Arboines underskrift, har Sarpsborg 08 ifølge spilleren selv hatt konkurranse fra klubber i Skandinavia og MLS i USA.

- For spillere fra Costa Rica vil Europa alltid være førstevalget. Jeg er en spiller som som jobber hardt - en spiller med karakter. Jeg er en sterk og rask midtstopper som tror Sarpsborg 08 vil passe meg og utviklingen min veldig godt.

Annonse fra Eliteserien: