Magnar: - Jeg har mer følelser for denne klubben enn for noen annen i Norge

Magnar Ødegaard er stolt over å være tilbake i byen og klubben han var med på å vekke fra fotballdvalen i 2009 og 2010.

Annonse:

- Det var en god følelse å kjøre hit igjen og signere papirene. Det er veldig godt å være i klubben og byen igjen. Det føles veldig godt, sier Skjeberg-gutten.

At han nå returnerer til Sarpsborg 08 etter opphold i blant annet Molde og Tromsø, kjenner Ødegaard på. For å dra på seg den blåhvite drakta igjen forplikter, skal vi tro midtstopperen.

- Jeg har mer følelser for denne klubben enn for noen annen i Norge. Det er spesielt å ta på seg den drakta og jeg kjenner en stolthet ved å ta den på meg igjen. Jeg lover å gi hundre prosent, så håper jeg  publikum skal få se en solid og robust midtstopper.

Saken fortsetter etter videoen:


 

Fra 679 tilskuere til godt over 5000 i snitt

Ødegaard var med å spille for 679 tilskuere på Stadion mot Kongsvinger i 2009. Det er i stor kontrast fra det som fort kan bli publikumsrekord mot Rosenborg lørdag 3. august. Fra utsiden har han selv sett fotballbyen Sarpsborg våkne til live igjen og tatt store steg.

- Det startet jo litt da jeg var her og vi begynte å bli storebror i Østfold. Siden har vi bygd stein på stein. Det er artig å se at Sarpsborg har blitt en så solid eliteserieklubb. 

- Når det er fullsatt her er det bra trykk. Jeg vet ikke om det er så mange Eliteserien som kan måle seg, faktisk. Supporterne har virkelig tatt opp hansken og støtter laget uansett. De er viktige, sier han.

Lokal bærebjelke

I troppen blir Ødegaard nå som en av de rutinerte, lokale spillerne å regne. Han mener det er viktig å ha noen i gruppa som kjenner til både klubb og historie.

- Vi kan lære de nye som kommer utenfra og andre litt om klubben. I tillegg tror jeg det er viktig for supporterne å ha noen lokale gutter de kjenner til fra da de var små. Jeg ser jo det når jeg ser kampene: Det er naboer og gamle kjente som ser på, sier han.

Annonse fra Eliteserien: