Magnus Edlund

Magnus Edlund er Sarpsborg 08s nye assistenttrener

Onsdag er Sarpsborg 08-spillerne tilbake på jobb. En mann de utover skal stifte godt bekjentskap med, er deres nye assistenttrener Magnus Edlund (53).

- Jeg har jobbet med fotball i 33 år. Jeg har ingen lang fotballskarriere, men har vært trener siden jeg har vært 20 år. Jeg har samlet på meg bra erfarenhet fra talentarbeid på unge spillere, jeg har jobbet i små og store foreninger, med bredde- og elitefotball, men først og fremst er det kanskje denne individuelle treningen jeg brenner aller mest for. Jeg håper å være en god støttespiller for Micke og resten av apparatet her, sier 53-åringen.

Bred erfaring fra Sverige

Med en bakgrunn som talentansvarlig i BK Häcken, assistenttrener i IFK Göteborg og med ansvar for trenerutdanning i det svenske fotballforbundet, er det en mann med bred balast som kommer til Sarpsborg 08.

Bli bedre kjent med Magnus Edlund. Saken fortsetter etter videoen:- Å komme hit å jobbe med Micke Stahre som jeg har jobbet med tidligere i IFK Göteborg var en sterk faktor. I tillegg har Sarpsborg 08 et veldig godt rykte og avstanden hjem til Göteborg. Sammenfattet var det egentlig ikke et spørsmål da jeg fikk muligheten. Jeg er veldig glad for det, sier Edlund.

Retro-moderne

Edlund beskriver seg selv som en retro-moderne trener.

- Ut fra erfaringen jeg har, har jeg jo blitt oppfostret i den eldre, svenske stilen, men samtidig forstått at man må utvikle seg og følge utviklingen som er. Jeg kan kanskje kalle meg en retro-moderne trener.

Nå starter arbeidet med å gjøre Sarpsborg 08 bedre. 

- Vi ønsker å forbedre posisjonen fra de siste to årene. Vi får starte der og få en gruppe til å tro på at dette kan bli litt bedre i år, sier han.

Annonse fra Eliteserien: