Målfest på Sarpsborg Stadion

Sarpsborg 08 hadde lekestue med Kristiansund, og stoppet ikke før det stod 5-1 på måltavla.

Det var gøy å være sarping på Sarpsborg Stadion i kveld. Det ble hele fem scoringer og tre nye poeng.

Tok kommandoen fra start

Hjemmelaget hadde et voldsomt trykk de første tre minuttene. Kristiansund fikk ristet av seg den første stormoffensiven, men Sarpsborg 08 bevarte initiativet på eget gress. Cornere og dødballer var giftige angrepsvåpen, selv mot gjestenes høyreiste midtstoppere.

Det var imidlertid langs bakken at ledermålet skulle komme etter et snaut kvarter. Kristoffer Zachariassen spilte en leken stikker til Patrick Mortensen, mellom beina på en motspiller. Dansken var iskald alene med keeper, da han lobbet ballen elegant i nettet.

De blåhvite fortsatte å være en konstant trussel - både langs marka og i luftrommet. Det var rett og slett en fryd å se på det vertene serverte hjemmepublikummet i solfylte Sarpsborg. Sarpingene bodde på Kristiandsunds halvdel, og fikk knapt et eneste besøk på eget territorium.

I det 33. minutt satt omsider 2-0-scoringen. Ole Jørgen Halvorsen fikk god tid til å slå et presist innlegg. Leveransen på bakerste stolpe var god, og hodestøtet til Jonas Lindberg fant veien til nettmaskene.

Sarpsborg 08 slapp foten opp fra gasspedalen etter det forløsende andre-målet. Fire minutter etter scoringen skapte det nyopprykkede laget fra Møre og Romsdal sin første sjanse. Eks-08-spiller Kalludra fikk vandre upresset, og Benjamin Stokke fikk stå umarkert inne i boksen. Skuddet var heldigvis svakt, og gikk høyt over. Dermed stod det 2-0 til pause.

Startet andre omgang med selvmål

Kristiansund hadde ikke hatt mye å komme med i første omgang, men sekunder inn i den andre omgangen sørget et selvmål for at det kun var ett måls forskjell i målprotokollen. Joackim Jørgensen forsøkte å klarere et innlegg fra Cony, men endte i stedet med å skli ballen i eget nett bak en totalt utspilt Anders Kristiansen.

Reduseringen skapte selvtillit hos bortelaget, og tilsvarende usikkerhet hos Sarpsborg 08. I kjølvannet av selvmålet var det Kristiansund det sprudlet mest av, men hjemmelaget kom heldigvis fort tilbake til gamle takter.

Tre kjappe scoringer

Etter 63 minutter fikk de blåhvite et frispark midt på Kristiansunds halvdel. Jonas Lindbergs serve havnet hos Matti Lund Nielsen, som hadde løpt seg fri inne i 16-meteren. Midtbanespilleren videreførte ballen i mål med et kontrollert hodestøt.

Lund Nielsen var ikke ferdig for dagen. Tretten minutter senere satt han sin andre scoring for kvelden. Og for et forbarbeid det var! Matti Lund Nielsen vant selv ballen høyt i banen og spilte kjapt til Patrick Mortensen. Mortensen fant Lindberg, som hælsparket ballen tilbake til Lund Nielsen. Keeper hadde ingen sjanse på skuddet i det nærmeste hjørnet.

Erton Fejzullahu rakk knapt å komme inn på banen før han satt Sarpsborg 08s femte scoring for dagen. Innbytterens første scoring for klubben kom i form av et godt løp og en herlig heading. Servitør - for andre gang i kveld - var Ole Jørgen Halvorsen.

En deilig dag på Stadion endte med 5-1-seier!