Målløst i Mjøndalen

Det ble som ventet mer krig enn finspill på Consto Arena. Bunnoppgjøret endte 0-0.

De to lagene med flest uavgjorte kamper møttes til nervedrama i bunnen av tabellen. Begge lag ville gjerne hatt en seier, men var nok enda mer engstelig for å tape. Dermed endte som i det omvendte oppgjøret - med uavgjort. 

Sjansefattig

Det var Sarpsborg 08 som hadde det som kunne minne om halvsjanser i åpningskvarteret, gjennom et Lafferty-skudd, et Askar-innspill mot Halvorsen og en Lindseth-heading. Skikkelig farlig ble det imiderltid først da Mjøndalens Dragsnes fant Brochmann, som skjøt like utenfor fra skrå posisjon inne i feltet. Samme Dragsnes hadde et farlig innlegg kort tid senere, men gjestene fikk klarert. Kampen hadde åpnet seg noe nå, og både Halvorsen og Gunnarsson hadde skuddforsøk som gikk over. 

Magnar Ødegaard hadde flere fine offensive bidrag, blant annet gjennom et par innlegg mot Kyle Lafferty. Sarpingene slapp bruntrøyene til fint lite, men de kom til noen innlegg fra kant, og hadde i tillegg en del småfarlige dødballer. 08 kriget godt i egen boks, og da Jansen kom til heading, reddet Niklas Gunnarsson på streken. 

Totalt sett ga pauseresultatet 0-0 et godt bilde av førsteomgangen. 

Den første halvdelen av kampen hadde ikke vært noen festforestilling, og det var mildt sagt ikke åpningen på den andre heller. Olsen Solberg kom til en heading som Letellier hadde grei kontroll på, og Magnar Ødegaard fant Kyle Lafferty som ikke fikk stokket beina. Ellers var det mer høye skuldre enn leken champagnefotball i Buskerud. 

Bare nesten fra Vetti

Etter en lengre sjansefattig periode, var Gaute Vetti nær ved å brodere ballen i krysset fra distanse. Keeper Faye Lund ble bare stående og se på at det dirret i tverrliggeren. Sarpsborg 08 hadde et visst trykk etter treverk-treffet, men det var meget trangt i og rundt vertenes 16-meter. 

Det var Sarpsborg 08 som ville mest i sluttminuttene, men man maktet aldri å få hull på byllen. Dermed endte det målløst i Mjøndalen.

Sarpingene beholder 13. plassen, etter at Tromsø slo Ranheim og Godset spilte uavgjort. Det er usedvanlig tett i bunnen av tabellen, og om en uke venter nok en uhyre viktig kamp - hjemme mot Tromsø. 

Annonse:

 

Kampfakta

Eliteserien, 26. runde
Mjøndalen - Sarpsborg 08 0-0 (0-0)
Consto Arena

Mål:
Ingen

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Alexandre Letellier - Joachim Thomassen, Niklas Gunnarsson, Bjørn Inge Utvik Magnar Ødegaard - Jonathan Lindseth, Kristoffer Zachariassen, Gaute Vetti, Ole Jørgen Halvorsen - Amin Askar (Mustafa Abdellaoue, 62. min), Kyle Lafferty

Gult kort, Sarpsborg 08:
Magnar Ødegaard

Tilskuere:
2273

Annonse fra Eliteserien: