Målløst i premieren

Verken Sarpsborg 08 eller FK Haugesund fant veien til nettmaskene i årets første seriekamp.

Dagen før nasjonaldagen var endelig Eliteserien 2021 igang for Sarpsborg 08s del. Det ble "bare" 0-0, men det ene poenget er ett mer enn laget stod med etter fem serierunder i fjor.

Rolig før hvilen

Det var 08 som skapte sesongens første mulighet etter åtte minutter. Ofkir fyrte av et skudd etter et brudd høyt i banen. Desssverre kom Konè litt for tett på keeper til å få lobbet returen i nettet. Den påfølgende corneren ble headet like over fra Dyrestam, men Selvik virket å ha kontroll.

Oppgjøret skred frem som en sjansefattig stillingskrig. Haugesund hadde et visst trykk i en periode omtrent midtveis i omgangen, men uten å komme nærmere enn et skudd langt over og et frispark i muren.

De få tilskuerne som hadde fått lov til å komme inn stadionportene ville nok gjerne sett laget sitt produsere flere målsjanser. Det mest positive å ta med seg fra de første 45, var nok Næss sine gode brudd på midten og Konès styrke som oppspillspunkt.

Mer åpen andreomgang

Gjestene var nær ved å ta ledelsen åtte minutter inn i den andre omgangen. Sandberg danset seg enkelt forbi flere blåhvite, men det upressede skuddet fra 16 meter gikk over mål. Samme mann fikk en ny god mulighet fra tilsvarende posisjon to minutter senere - denne gang gikk skuddet rett på keeper.

Sarpsborg 08 hadde hatt en tafatt start på andre halvdel, og trenerteamet gjorde to bytter allerede tolv minutter etter hvilen. Jonathan Lindseth og debutant Felix Michel var de nyankomne på kunstgressmatta. De to nevnte spillerne vartet opp med et fint veggspill drøye kvarteret før slutt, men Salètros' avslutning gikk på feil side av tverrligger.  Konè forsøkte seg noen minutter senere - også denne gang gikk ballen over mål.

Begge lag satt innpå friske - og bokstavelig talt raske - bein mot slutten av kampen. Det var godt for å sarpingene å få inn Bojang, for hos de gulkledde hadde Wadji entret banen. Den offensive backen løp imidlertid ikke bare returløp, han satt også på turboen og serverte Felix Michel. Skuddet ble blokkert inne i feltet. Bortelaget, på sin side, hadde gjennom kampen flere skumle innlegg som gikk gjennom hele boksen rett foran føttene på gulkledde spillere.

Det var en mer åpen kamp mot slutten. Vertene viste oppløftende tendenser, og gikk for seieren ved å bytte inn Skålevik og Soltvedt på overtid, men det ville seg altså ikke foran kassa i dag.