Målløst på Stadion

Sarpsborg 08 var det beste laget, men fant aldri nettmaskene mot Haugesund.

Annonse:

Vertene kom til ti avslutninger i dagens kamp, mot gjestenes ene, men det hjalp lite da ingen havnet i nettet. Spillemessig var prestasjonen godkjent, men den ble kun belønnet med ett poeng. 

Rolig start på kampen

Det er ingen grunn til å fortvile dersom du av en eller annen grunn gikk glipp av åpningskvarteret på Sarpsborg Stadion denne onsdagskvelden. De blåhvite slet med bevegelse, timing og fremdrift i pasningsspillet. Stahre var som vanlig engasjert, og tidvis også lettere irritert på sidelinjen, der han blant annet manet spillerne til å ha et kontinuerlig press på ballfører. 

Etter hvert ble det mer flyt over spillet til sarpingene. Lindseth. Bojang og Ofkir kom til skudd fra distanse og Strand Larsen forserte inn i feltet, men de store farlighetene lot vente på seg. FKH fikk også en halvsjanse ved Våge Nilsen i kjølvannet av et innkast, men heller ikke det skuddet var spesielt nære å treffe nettet. 

Det var helt klart vertenes venstreside som som var mest involvert i det offensive spillet innledningsvis, med flere gode pasninger fra kaptein Thomassen. Etter hvert koblet høyresiden seg på gjennom Bojangs enorme hurtighet, men det manglet presisjon på innleggene. Etter en drøy halvtime ble det også skapt en mulighet sentralt. En feilvendt Strand Larsen hadde tre/fire spillere på seg, men ingen turte å takle den driblesterke angriperen, som vendte opp og skjøt like utenfor. 

Sett under ett var dette en omgang som ble gradvis bedre sett med blåhvite øyne. Man hadde også god kontroll på det lille FKH hadde å komme med. Wadji viste tidvis prov på gode ferdigheter, men utrettet ikke stort mer enn å prate på seg et gult kort. Det samme gjorde trener Jostein Grindhaug, da laget hans ikke fikk straffe på overtid. 

Pauseresultatet var 0-0.

Minuttet etter hvilen fikk hjemmelaget en kjempesjanse. Magnar Ødegaard fikk hodet på et hjørnespark fra Ofkir. Keeper bokset ballen unna, men kun til Coulibaly, som stanget kula i stolpen og ut. Cornerne kom på løpende bånd for 08 i starten av den andre omgangen, men omgangens første fra hjørneflagget forble den farligste. 

Neste gang det ble skikkelig farlig, var på kontring midtveis i omgangen. Halvorsen fosset fremover og dyttet ut til Lindseth på høyrekanten. Han fant Ofkir i god posisjon rett foran mål, men avslutningen gikk utenfor. Kjempesjansen var det siste Ofkir fikk bidra med før han ble erstattet av Alexander Jakobsen. Mustafa Abdellaoue kom også inn for å jage et vinnermål. 

Med kvarteret igjen på klokka, slo Magnar Ødegaard en fin ball i bakrom. Jørgen Strand Larsen tok den med seg og fikk til en god avslutning fra skrått hold - like over tverrligger. 

De siste femten minuttene passerte uten noen forløsende scoring. Dermed endte det med null mål og ett poeng til begge lag. 

Kampfakta

Eliteserien, 11. runde
Sarpsborg 08 - Haugesund 0-0
Sarpsborg Stadion 

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
David Mitov Nilsson - Nicolai Næss, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard - Joachim Thomassen, Ismaila Coulibaly, Jonathan Lindseth, Sulayman Bojang (Alexander Jakobsen, 69. minutt) - Mohamed Ofkir, Jørgen Strand Larsen (Joachim Soltvedt, 84. min), Ole Jørgen Halvorsen

Gult kort, Sarpsborg 08:
Joachim Thomassen

Annonse fra Eliteserien: