Mamour Ndiaye er klar for Sarpsborg 08

Den senegalesiske keeperen Mamour Ndiaye har signert en kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2027-sesongen.

Annonse:

- Mamour var her på prøvespill tidligere i år og viste ting som var veldig spennende. Vi tror at vi sammen med John Alvbåge og resten av teamet kan utvikle Mamour til å bli en veldig god keeper - i alle fall på sikt, sier sportssjef Hampus Andersson.

Flere u-landskamper for Senegal

Mamour Ndiaye kommer fra Oslo FC Academy i Senegal. På akademiet har han blitt trent av den norske trenerprofilen Tor Thodesen.

- De fysiske forutsetningene hans er enorme. Han har perfekt ramme for å bli en virkelig god keeper. Han fyller 18 år sent dette året. Han er ung, men har gått gradene i landslagssystemet i Senegal. Han har kamper for U17, U20 og har sågar fått seg en U23-landskamp. Han er en keeper som har gjort seg bemerket der nede som vi ikke tror vi får beholde lenge, sa Thodesen da han besøkte Sarpsborg i sommer.

- Veldig spennende keepertype

Hampus Andersson har stor tro på at Ndiaye kan bli en god Sarpsborg 08-keeper.

- Det er ikke sikkert Mamour går inn og dominerer fra start, men vi har et veldig godt miljø blant keeperne våre som gjør at han kan steg. Mamour har et råpotensiale som kan slå ut fort, men vi må også være forberedt på at det kan ta litt tid. Det er en veldig spennende keepertype med fin høyde og god fysikk. I tillegg klarer han seg bra med begge føttene, sier Andersson.

Annonse fra Eliteserien: