Mario Pavelic er klar for Sarpsborg 08

Han spilte på motsatt banehalvdel da Sarpsborg 08 overvant sint kanskje tøffeste motstander på vei til Europa League. HNK Rijekas høyreback Mario Pavelic er klar for et lån ut sesongen.

Annonse:

- Pavelic kommer til Sarpsborg som følge et godt samarbeid med Rijeka. Det er en spiller vi kjenner godt til og en spiller vi har identifisert og fått kontakt med gjennom nettverket vi opparbeidet oss i Europa League, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Offensiv høyreback

I Mario Pavelic får Sarpsborg 08 inn en 25 år gammel høyreback. 

- Jeg er en høyreback med som liker å bidra med offensive kvaliteter. Jeg husker kampen fra i fjor på Sarpsborg stadion godt. Det var veldig god stemning her, sier Pavelic om Europa League-oppgjøret i 2018.

Saken fortsetter etter videoen:


- På grunn av skaderisikoen i de bakre rekker, så vi det nødvendig. Samtidig frigjør dette til at for eksempel Amin kan spille høyere i banen. I ulike formasjoner kan også Pavelic spille både sideback og kant på begge sider, sier Berntsen.

Og utdyper:

- Pavelic er en teknisk god back med gode offensive og defensive ferdigheter. I knalltøff konkurranse i Rijeka har han ikke fått så mye spilletid som han ønsket, men han har vært gjennom en veldig god oppkjøring og satt på benken da Rijeka spilte i helgen. Han spilte også begge kampene mot oss i Europa League-kvaliken.

Knalltall fra Rapid Wien

Pavelic ble hentet til Rijeka fra Rapid Wien i Østerrike. På 134 kamper for hovedstadsklubben noterte han seg for seks mål og 16 målgivende pasninger. Også i Kroatia har han bidratt godt offensivt.

- Resultatene vi oppnådde i Europa League har utvilsomt gitt oss et bedre rennomé der ute. Pavelic er en spiller det hadde vært vanskelig å få has på uten resultatene i fjor, sier sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: