Martin Hoel Andersen er tilbake i Sarpsborg 08

Han debuterte i Eliteserien for Sarpsborg 08 i 2013. Etter flere år i andre klubber, vender Martin Hoel Andersen hjem.

- Jeg har stått i det og hele veien hatt et mål om å komme tilbake til Eliteserien og Sarpsborg 08. Når den muligheten her kom, trengte jeg ikke tenke meg om to ganger. Da var valget enkelt. Jeg er veldig stolt over å sitte her i dag, sier Martin Hoel Andersen.

Hoel Andersen, som fikk sin debut for Sarpsborg 08 i 2013, har vært innom Kvik Halden, Jerv, Øygarden og senest Kongsvinger hvor han i år noterte seg for ti mål og fem målgivende pasninger i OBOS-ligaen. I dag signerte han en toårskontrakt med Sarpsborg 08.

Saken fortsetter etter videointervjuet med Hoel Andersen:

- Det er en mer voksen spiller som har fått litt mer fysikk og erfaring. Jeg kommer forhåpentligvis til å bidra mye. Jeg er en offensiv spiller som trives i boksen. Jeg føler det skjer ting når jeg er i og utenfor boksen. Jeg gleder meg til å bidra og score foran Sarpsborg-fansen. Det er utrolig gøy å være tilbake nå. Det er lenge siden sist. Det er åtte-ni år siden, så det er spesielt å være tilbake, men jeg gleder meg veldig, sier han.

- Martin skal ta nye steg med oss

Sportssjef Thomas Berntsen har sett Hoel Andersen flere ganger denne sesongen.

Når den muligheten her kom, trengte jeg ikke tenke meg om to ganger. Da var valget enkelt. Jeg er veldig stolt.

— Martin Hoel Andersen

- Vi får hjem en god, norsk spiller. Martin har stått i det over tid og tatt steg hele veien. Det som er ekstra interessant, er utviklingen hans med tanke på målpoeng. Den har blitt bedre og bedre med årene. Han er slepen teknisk, har nese for mål og er god i relasjonsspillet. I tillegg har han en voldsom fysikk, og den skal vi sørge for at han tar enda mer i bruk hos oss, sier sportssjefen.

- Det kryr ikke av norske spillere på markedet om dagen. Nå har vi fått hjem en lokal gutt som vi mener kommer til å ta ytterligere steg hos oss. Vi er glad for å ha landet denne avtalen, utdyper Berntsen.

Møtte trenerteamet

Sist uke var Hoel Andersen i møte med Berntsen og trenerteamet. Planene han der ble vist, var overbevisende.

- Formasjonen og måten vi spiller på liker jeg. Jeg kan spille kant, tier og spiss. Det er underholdende fotball - en fotball som passer meg hvor jeg håper å få fram mine kvaliteter. Jeg hadde en prat med Billborn og Berntsen sist uke og har veldig tro på det vi gjør her, sier han.

… og mimrer tilbake til debuten i 2013.

- Det var en stor dag. Det var klubbens første borteseier i Eliteserien og debut. Det er nok noe jeg aldri glemmer, så satser vi på flere kamper framover. Jeg gleder meg veldig og er veldig takknemlig for muligheten jeg får nå. Den skal jeg ta med begge hender.

Annonse fra Eliteserien: