Martin Høyland er klar for Sarpsborg 08

26 år gamle Martin Høyland har signert en avtale ut 2024 med Sarpsborg 08.

- Jeg synes Sarpsborg 08 virker veldig spennende sportslig. Jeg er veldig fristet av hele totalpakka og det sportslige opplegget som virker veldig proft om skal passe meg veldig bra også med tanke på videre utvikling. Jeg har veldig lyst til å bidra og oppnå noe med Sarpsborg 08, sier Martin Høyland.

Midtbanespilleren kjøpes fri fra Stabæk og har signert en avtale ut 2024 med Sarpsborg 08. Det er langt fra tilfeldig at han nå ender opp i Sarpsborg.

Saken fortsetter videoen:

- I mitt hode var han av OBOS-ligaens klart beste spillere da han spilte for Grorud i 2020. Vi var en av flere eliteserieklubber som jaktet han den gang. Han dro til Stabæk på sommeren i 2021, men nå har vi lykkes med å lande ham. Det er vi glade for, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Skal rendyrke posisjonen

26-åringen fra Kristiansand beskrives som en hardtarbeidende midtbanespiller med stor motor.

- Martin var på sitt absolutt beste da han spilte som dyp midtbanespiller i Grorud. I 2021 fikk han en mer offensiv rolle - først i Grorud, så i Stabæk. Jeg mener han er klart best som en sittende midtbanespiller. Det er der han skal kjempe om en plass hos oss, sier Berntsen.

Annonse:
Og utdyper:

- Han legger ned en enorm innsats for laget og er supermotivert for å komme hit og kjempe om en plass. En stor fordel med Martin er at han også skiller seg fra de vi allerede har på sentral midtbane. Han er bra med ball, men er framfor alt en jordfreser av en ballvinner. Han går foran både i trening og kamp.

- Det er i en slik midtbanerolle jeg har hatt mine beste kamper og egentlig alltid har vært. Det er også som en slik type spiller jeg har vært på mitt beste. Å kunne rendyrkes i en slik rolle er noe jeg gleder meg veldig til, sier Høyland.

- Jeg har veldig lyst til å være og vil være en god ballvinner som dekker mye rom. Jeg har stor arbeidskapasitet, men kan også håndtere ballen og være en som finner medspillere i mellomrom og bakrom. Jeg liker å sette fart framover i banen.

Opplever stor entusiasme

På sine 43 kamper i Grorud, noterte Høyland seg for seks scoringer og syv målgivende pasninger. I Stabæk var Høyland i høst involvert i ti eliteseriekamper og scoret ett mål. Nå ser han fram mot tøff konkurranse i Sarpsborg 08 og er innstilt på å gi alt for å ta en plass i laget.

- Det tar jeg som en god utfordring. Jeg tenker det blir veldig gøy å konkurrere med så gode midtbanespillere. Jeg skal ta opp hansken og ta steg som spiller. Jeg ser fram mot å ta lærdom av mange gode fotballspillere og gleder meg til å komme i gang. Jeg har fulgt med Sarpsborg mye i det siste og opplever at det er en voldsom optimisme rundt klubben. Jeg tror det kan bli en veldig bra sesong med entusiasme og godt trykk, sier Høyland.

Annonse fra Eliteserien: