Medisinsk og fysisk trenerteam fra Portugal på plass

Joao Ferreira leder teamet som skal sørge for at Sarpsborg 08-herrene står godt rustet i møte med Eliteserien 2022.

Annonse:

- Vi fikk tilgang til et proft, medisinsk og fysisk trenerteam fra Portugal. Dette er en gjeng som er ekstremt dedikerte. De kommer til Sarpsborg med friske tanker om hva som skal til for å matche våre tanker og ideer på å stå best mulig rystet medisinsk og fysisk kommende år, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Avtale ut 2022

Joao Ferreira er head of medical, det er han som skal lede teamet som består av Carlos da Silva Sousa og Carla Dias. Trioen har i første omgang signert en avtale ut 2022.

- Møtene vi har hatt med Sarpsborg 08 har gitt oss et bilde av en veldig ambisiøs klubb som ønsker å legge til rette for spillernes utvikling. Vi ønsker å levere på topp, topp nivå og gleder oss til å gi alt og dele av den kunnskapen vi har, sier Ferreira.

Ferreira har tidligere jobbet som fysioterapeut i blant annet FC København og FC Porto.

- Carlos er fysisk trener og fysioterapeut, mens Carla er ekspert på ernæring. Når det gjelder Carlos, er han den beste jeg har jobbet med innenfor feltet. Vi har arbeidet tett sammen i fem-seks år nå. Vi skal både jobbe med fysisk trening og rehab-delen. Jeg kommer til å jobbe tettere med teamet for øvrig for å legge opp ukene og lignende, sier Ferreira.

Bred erfaring

Alle de tre har vært innom ulike toppklubber i ulike idretter.

- Gjennom solid, fysisk trening er vi sikre på at spillerne vil stå bedre rustet for intense perioder i Eliteserien og andre turneringer. Vi må legge et solid grunnlag der så vi unngår skader. Målet vårt er gjøre hver enkelt best mulig rustet for å prestere på topp nivå. Vi vil pushe grensene, utdyper han.

De tre flytter nå fra Portugal til Sarpsborg.

- Jeg har tidligere jobbet i Skandinavia. Folkene er veldig fine der og Norge er et utrolig flott land. Vi gleder oss til å komme i gang. Vi er alle fra et område i Portugal der vi er veldig knyttet til området. Vi har allerede lagt merke til hvor mye Sarpsborg 08 betyr for folk i Sarpsborg, så vi er trygge på at dette kommer til å bli bra og at vi vil trives.

Annonse fra Eliteserien: