Menno Koch klar for Sarpsborg 08

Den 195 centimeter høye midtstopperen Menno Koch har skrevet en toårskontrakt med Sarpsborg 08.

Annonse:

- Vi har fulgt Menno over tid. Vi får inn en ledertype som har ekstreme ferdigheter med tanke på å forsvare egen boks. Han har kvaliteter som kompletterer våre øvrige midtstoppere på en veldig fin måte, sier sportssjef Hampus Andersson.

Koch har gått «PSV-skolen» der han har spilt i flere sesonger, først på U19, så på nivå to i Nederland. Koch har også notert seg for to obligatoriske kamper for PSV Eindhoven. Han var kaptein for NAC Breda i Eredivisie, men kommer senest fra spill i CSKA Sofia, klubben Jonathan Lindseth og Tobias Heintz spiller i. 

Snakket med Heintz og Lindseth

- Jeg har snakket med både Tobias og Lindseth. De var veldig positive, jeg har snakket med dem og de har snakket opp både klubben og byen. De var veldig positive og jeg ønsket å ta steget. For meg er dette en fin mulighet, sier Koch.

Midtstopperen beskriver seg selv som en ledertype.

- Jeg er en høy og sterk forsvarsspiller. Jeg liker å lede fireren, være aktiv i duellspillet. Med ballen prøver jeg å hjelpe laget offensivt, så det ikke blir bare kick and run. Jeg er plutselig blitt en erfaren fyr. Jeg hørte klubben trengte en ledertype og jeg føler jeg kan bekle den rollen på en god måte, sier midtstopperen.

- Samtidig er Norge et veldig spennende land med alt som hører med. Det er noe jeg har lyst til å oppleve. Det var veldig interessant og da jeg snakket med Christian var det match. Vi tenker fotball på samme måte og alt klaffet, sier Koch.

En ledertype

Sportssjef Andersson er enig med stopperen:

- At vi får inn en ledertype som akkurat har fylt 30 år, tror vi er veldig positivt. Vi har et ungt lag. I liket med Carljohan Eriksson har Menno spilt mange kamper der mye står på spill. Han er vant til akkurat det. Vi får inn en midtstopper som kan spille til høyre, venstre, i toer eller treer. Han er anvendelig og bra. Vi tror han kommer til å bli en berikelse for oss, sier Andersson.

Menno Kochs kontrakt med Sarpsborg 08 strekker seg fram til sommeren 2026.

IMG_3080.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: